Tgrt Haber
20 Haziran 2021 15:12

Bakan Koca'dan Sinovac yetkililerine yatırım çağrısı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çinli Sinovac firması yetkilileriyle video konferans yöntemiyle bir görüşme gerçekleştirdi.

Bakan Koca'dan Sinovac yetkililerine yatırım çağrısı
sinovac,sağlık,bakan koca

Koronavirüsle mücadele kapsamında dünya genelinde en çok aşı yapan 9'uncu ülke olan Türkiye, aşılama çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.

Aşı yaşını 30'a kadar indirmeyi başaran Türkiye, bir yandan da aşı tedarikine ara vermeden devam ediyor. Son olarak önceki gece Çin'den 5 milyon doz Sinovac aşısı getiren yetkililer, aşıları ülkenin dört bir yanına dağıttı. Vatandaşlar 19 Haziran Pazar gününden itibaren Çin aşısı için randevu alabildi.

SINOVAC'A TÜRKİYE'DE YATIRIM YAPMA ÇAĞRISI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eylül-ekim ayı gibi sonuçlanacağını duyurduğu yerli aşı çalışmaları sürerken, bir yandan da yurt dışındaki firmalarla iş birliği yapma girişimleri devam ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Bakan Koca, Çinli Sinovac firması yetkilileriyle video konferans yöntemiyle bir gerçekleştirdiği görüşmede, Çinli firmayı Türkiye’de yatırım yapmaya davet eden Koca, aşı üretimini ortak gerçekleştirme önerisinde bulundu.

Firma yetkilileri bu teklifi memnuniyetle karşıladıklarını, yatırım için ön inceleme yapacak teknik ekibi Türkiye’ye yönlendireceklerini bildirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...