Tgrt Haber
02 Kasım 2021 17:00

Bakan Koca’dan yerli aşı, üçüncü doz ve atama açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yerli aşı çalışmaları, 3. doz kararı, sağlık emekçilerinin çalışma şartları, beklenen atama sayısı ve aşı yaşının 12 yaşının altına düşüp düşmeyeceği ile ilgili sorulara cevap verdi.

Bakan Koca’dan yerli aşı, üçüncü doz ve atama açıklaması
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca,yerli aşı,turkovac,atama,üçüncü doz,okul pcr test

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca gazetecilerin sorularını cevapladı. Bakan Koca yaptığı açıklamada yerli aşı çalışmalarının devam ettiğini belirterek gönüllü sayısının bin kişiyi geçtiğini duyurdu. Bakan Koca vatandaşları gönüllü olmaya davet ederken, “Turkovac’ın acil kullanımı için seri üretim gerekiyor. Bunun için de 3 bin gönüllüye ulaşmamız lazım. 41 merkezde çalışmalar yapılıyor” ifadelerini kullandı.

OKULLARDA PCR SONUÇLARI AÇIKLANDI

Okullarda yapılan PCR sonuçlarının çıktığını belirten Bakan Koca, “Yapılan taramada toplumdan farklı olarak çok yüksek olmadığını gördük. Tedirgin olacak durum yok. Pandemi nedeniyle okulların kapalı olabilme ihtimali düşünülmemeli. Salgın okul kapanma sebebi olmayacak” şeklinde konuştu.

3. VE 4. DOZ AŞI YAPILACAK MI?

Aşı yaşının 12 yaş altına düşer mi sorusuna Bakan Koca, “3. ve 4. doz aşının yapılıp yapılmayacağı yarın gerçekleştirilecek bilim kurulu toplantısının gündemlerinden biri bu olacak. Alınan kararı sizleri duyuracağız. 12 yaş altına düşürmemiz şuan gündemimizde yok” dedi. Bakan SMA taramasının yakın zamanda başlayacağını belirterek, kit ihalesinin başladığını söyledi. 

BAKAN KOCA’DAN ATAMA AÇIKLAMASI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, atama sayısının netleşmediğini belirterek önümüzdeki haftalarda belli olacağını açıkladı. Toplumda bağışıklığın yüzde 80 oranında olması gereken Koca, “Toplumda kapanma gibi durum söz konusu olmayacak. 2. Doz aşı yüzde 59’a ulaştı. Bu oranı yukarı çekmemiz gerektiği ortada. Toplumsal bağışıklığa erişmeyi hedeflemeliyiz kapatmayı düşünmemeliyiz” dedi.

ASİSTAN DOKTORLARIN ÇALIŞMA ŞARTLARI

Bakan Koca, hekimlerin mesai saatleriyle ilgili yazı gönderildi uymayanlara yaptırım gelir mi? sorusuna ise “Asistanlarımızın iş yükünün farkındayız. Asistanlık sınavı uzmanlık eğitimi dahil olmak üzere reform niteliğinde bir takım yaklaşımlar içinde olacağız. Uzmanlık eğitimi için tıpta uzmanlık kurulu dışında uzmanlık oluşturup geniş katılımlı buradan alınacak kararlar. Uygulama noktasında kararlıyız. Ben de o dönemlerden geçtim. Nitelikli eğitim kliniklerinin sayısını arttırmak çalışma şartları düzenlemek olmak üzere hepsi çalışılacak” şeklinde konuştu

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...