Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
15 Şubat 2014 17:38

Bakanlıktan sağlık beyanıyla reklam yapmayın uyarısı

Sağlık Bakanlığı internette, radyo ve televizyon kanallarında sağlık beyanıyla gıda takviyesi ve bitkisel ürünlere karşı ilgilileri uyaracak.

Bakanlıktan sağlık beyanıyla reklam yapmayın uyarısı
Bakanlıktan reklam yapmayın uyarısı, bakanlıktan uyarı, sağlık beyanıyla reklam,

Sağlık Bakanlığı internette, radyo ve televizyon kanallarında sağlık beyanıylatanıtım ve satışı yapılan gıda takviyesi ve bitkisel ürünlere karşı ilgilileri uyaracak. Basın kuruluşlarına, konuyla ilgili sivil toplum kuruluşları ve derneklere, kozmetik üreticilerine, üretim ve ithalat yapan firmalara, aktarlara ve il valiliklerine gönderilecek mektuplarda, yasaya aykırı hareket edenlerin hapis ve para cezasına çarptırılacağı hatırlatılacak.
İnternet ve medya üzerinden "her derde deva" gibi tanıtılarak satılan bitkisel ürün ve gıda takviyeleriyle ilgili hapis ve para cezası getiren yasanın yürürlüğe girmesinin ardından harekete geçen Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, konuyla ilgili faaliyet gösteren tüm kesimleri mağdur olmamaları için uyaracak.
Sağlık Bakanlığı, RTÜK üzerinden televizyon ve radyo kanallarına, Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü üzerinden basın kuruluşlarına, konuyla ilgili sivil toplum kuruluşları ve dernekler üzerinden kozmetik üreticilerine, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı üzerinden gıda takviyesi ve bitkisel ürün üreten ve ithal eden firmalara, aktarlara ve valiliklere göndereceği mektuplarla yeni yasanın getirdiği müeyyidelere dikkat çekecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...