Tgrt Haber
20 Eylül 2022 07:25 - Güncelleme : 20 Eylül 2022 16:56

Roma döneminden bu yana kullanılıyor: Banyo suyuna hardal eklediğinizde bakın neler oluyor

Banyonuzda hardal kulağa biraz garip geliyor olsa da etkileri karşısında şaşırabilirsiniz. Genel olarak sandviç içinde tükettiğimiz hardal, Roma döneminden bu yana şifa bulmak amacıyla kullanılıyor. Günümüzde hardal tohumunun alternatif tıp alanında ağrı kesici olarak kullanılması da bitkinin şifalı olduğunu kanıtlıyor. Peki hardalı banyo suyuna eklemek nasıl bir fayda sağlıyor? İşte detaylar…

Editör: Burcunur Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
Roma döneminden bu yana kullanılıyor: Banyo suyuna hardal eklediğinizde bakın neler oluyor
hardal,sağlık,şifa

Genel olarak hardalın tadı konusunda insanlar ikiye ayrılıyor. Farklı bir lezzete sahip olan hardal, bu defa düşündüğünüzden daha farklı bir kulanım yöntemiyle  şifa dağıtıyor. Banyo suyunuza kattığınız 2 kaşık hardalla tüm kas ağrılarınızdan ve kramplardan kurtulabileceğinizi biliyor muydunuz? İçeriğindeki kükürt sayesinde cilt ve ağrılar için bir şifa kaynağı olan hardalı bu defa yemek yerine banyoda durulanma suyu olarak kullanabilirsiniz.

BOĞAZ AĞRISINA VE ENFEKSİYONUNA DA BİRE BİR

Eski Roma uygarlığı döneminde yaygın şekilde şifalı bitki olarak kullanılan hardal bitkisi, modern zamanlarda daha çok besin olarak kullanılmaya başlandı. Pek çok insan hardalın yiyeceğe lezzetli bir tat kattığını düşünse de sağlığa büyük yararları bulunuyor. Bir besin olarak da başlı başına bir  şifa kaynağı olan hardal, doğru tüketim ve karışımla anında rahatlama sağlıyor. Boğaz ağrısı, boğaz enfeksiyona ve faranjite çok iyi gelen hardalı şu şekilde kullanarak şifa bulabilirsiniz: Bir yemek kaşığı hardal tohumu, bir yemek kaşığı tuz, bir yemek kaşığı bal, yarım limon suyu ve kaynar su ile karıştırın. Soğuduktan sonra tükettiğiniz bu karışım boğaz iltihabına ve ağrısına çok iyi gelecektir.

Roma döneminden bu yana kullanılıyor: Banyo suyuna hardal eklediğinizde bakın neler oluyor

BANYO SUYUNA HARDAL EKLEYİN ŞİFA BULUN

Eğer kas ağrısı çekiyorsanız hardallı su en iyi şifacınız olabiliyor. Yüzyıllardır süregelen hardal bitkisinin en büyük  şifası endişesiz kas ağrıları ve kramplar üzerine. Banyo suyunuza 2 yemek kaşığı hardal ekleyip bir süre ağrıyan bölgelerinizi içinde beklettiğinizde ağrılarınızda ciddi ölçüde azalma oluyor.

PARLAK VE SAĞLIKLI BİR CİLT İÇİN

Geleneksel Hint tıbbında hardalı cildinize doğrudan sürdüğünüzde ise içeriğindeki kükürt dolayısıyla cilt enfeksiyonlarını azaltıyor ve kan akışınızı iyileştirerek daha sağlıklı ve parlak bir cilt görünümüne kavuşturuyor. Aynı zamanda iltihaplanmaya ve romatizmal ağrılara da iyi gelen hardal krampları azaltıyor.

EN SAĞLIKLI HARDAL TARİFİ

250 gram tereyağı

2 yemek kaşığı hardal

1 çay kaşığı köri

YAPILIŞI:

Köri ve hardalı karıştırın, oda sıcaklığında eriyen tereyağı ile harmanlayın. Alüminyum folyoyu açın ve hazırladığınız tereyağlı karışımını orta kısmına yerleştirin. Rulo şeklinde sararak, derin dondurucuda saklayın. Dilimler halinde keserek ızgara etlerle, sıcak salata soslarında ve kanepelerde sağlıkla kullanabilirsiniz.
Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...