Tgrt Haber
31 Aralık 2013 12:49

Batık tırnak ağrılarına artık son

Mukaddes Öz, batık tırnak sorununda 'çekme' yönteminin doğru olmadığını belirterek, 'tel takma' yöntemi ile ağrılara kesin çözüm bulduklarını bildirdi.

Batık tırnak ağrılarına artık son
yanlış ayakkabı giyme, yanlış tırnak kesme ve tırnak deformasyonu gibi çeşitli nedenlerl,batık tırnak sorununda "çekme" yöntemi,batık tırnak sorunu,

Adana Asmer Ayak Sağlığı Uzmanı Mukaddes Öz, yanlış ayakkabı giyme, yanlış tırnak kesme ve tırnak deformasyonu gibi çeşitli nedenlerle ortaya çıkan batık tırnak sorununda "çekme" yönteminin doğru olmadığını belirterek, "tel takma" yöntemi ile ağrılara kesin çözüm bulduklarını bildirdi.
Batık tırnağın kişiye inanılmaz ağrılar yaşatan, hayatı kabusa çeviren, günlük yaşamı olumsuz etkileyen bir ayak sağlığı sorunu olduğunu belirten Öz, "Kronik paronişi olarak adlandırdığımız, tırnak yatağının bozulmasıyla ortaya çıkan tablo, batık tırnak sorunu olup, hastanın sosyal hayatını direkt olumsuz etkileyen bir durumdur. Yanlış tırnak kesimi, sivri uçlu, dar, yüksek topuklu ayakkabılar, tırnağın bir travmaya maruz kalıp, mantarlaşarak yatağını kaybetmesi, bu hastalığın en başlıca faktörleridir" dedi.Kendilerine başvuran hastaların önemli bir bölümünün sorununun batık tırnak olduğunu söyleyen Mukaddes Öz, "Avrupa'da yaklaşık 45 yıldır uygulanan çözüm yolları, ülkemizde son 8 yıldır yerleşmeye ve yayılmaya başlamıştır. Bu tarihe kadar tırnağı çekmek ya da tırnak kenarlarını cerrahi işlemlerle aldırmak, sürekli pedikürlerle batan kenarı kesmek gibi kesin sonuca varılamayan, kısır bir döngüye sokan yollar denenmiştir. 3TO tel sistemi ile tırnak yatağını yeniden oluşturmak sureti ile kesin ve sağlıklı sonuca gitmek başlıca hedefimizdir. Sağlık hizmetlerinde başlıca ilke ana organı kurtarmaktır. Bu ilkeden yola çıkarak, tırnağın çekilmesinin ne kadar yanlış ve ızdıraplı bir yol olduğunu zaten anlayabiliriz" diye konuştu."Tırnak çekildiğinde, tırnak yatağı bozulduğu için geriden gelen tırnak çıkış yolunu bulamaz ve tırnak uzadığında yine aynı sorunla karşılaşılır. Biz 3TO tel sistemiyle gerçekleştirdiğimiz medikal yöntemle, tırnak yatağının tekrar oluşmasını sağlıyoruz. Ağrısız olan bu yöntemle, tekrarlama riski de ortadan kalkıyor. Tel uygulamasında dikkat edilecek 2 unsur, kullanılan materyallerin orijinal olması ve uygulayıcının profesyonelliğidir. Sonuca gidildikten sonra kişinin aynı sorunlarla tekrar karşılaşmamak için nelere dikkat etmesi gerektiği bilgisi de profesyonel bir uzman tarafından ince detaylarıyla aktarılmalıdır."Tırnak daha önce çekilmişse ve deformasyon yoğun olmuşsa, tedavi süresinin de uzadığı uyarısında bulunan Mukaddes Öz, şunları kaydetti:"Bu nedenle 1 ayda çözülecek bir sorunu, tırnağı çektirerek hem daha fazla acı duymak hem de uzatmak doğru değil. Tel takmak batık tırnaktan kaynaklı inanılmaz ağrılara da son veriyor, kişi normal yaşantısını rahatlıkla sürdürüyor. Batık oluşumunun önlenmesi ve oluşmuş batığın giderilmesinden sonra tekrarın oluşmaması için, buna sebep olabilecek olumsuzlukların günlük yaşantıdan uzaklaştırılması gerekir. Ayakkabılar özenle seçilmeli, tırnak kesimine dikkat edilmeli, ayak darbe ve travmalardan korunmalı, pedikürler ve yanlış bakımlardan uzak durulmalı."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...