Tgrt Haber
01 Temmuz 2021 23:19

Bayrama kadar hedef yüzde 70 aşılama

Son dakika: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada bayrama kadar yüzde 70 aşılama hedeflediklerini açıkladı

Bayrama kadar hedef yüzde 70 aşılama
aşı,türkiye

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'nin aşılama programındaki gidişatı ve son gelişmeleri rakamlarla ortaya koydu. Koca, aşılamada Kurban Bayramı'na dek nüfusun yüzde 70'inin aşılanmasının hedeflendiğini ifade ettiBakan Koca'nın paylaşımında yer verdiği veriler şu şekilde:

Türkiye'de bugün itibarıyla 50 milyon dozdan fazla aşı yapıldı.En az bir doz aşısı yapılan kişi sayısı 35 milyondan fazla.18 yaş ve üzeri nüfusun %57 kadarı aşılanmış durumda.Aşılama oranında hedef bayrama kadar %70.

Koca, "Aşı ihmale gelmez. Aşımızı yaptırmaya öncelik tanıyalım." sözleriyle de aşı çağrısında bulundu.

NORMALLEŞMENİN İLK GÜNÜNDE VAKA TABLOSU

Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı günlük koronavirüs tablosunda da Türkiye'de koronavirüs salgınına ilişkin son durum belli oldu. Son 24 saatte 225 bin 537 Kovid-19 testi yapıldı. 5 bin 288 kişinin testi pozitif çıktı. 42 kişi Kovid-19 nedeniyle yaşamını yitirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...