Tgrt Haber
09 May 2022 16:46 - Güncelleme : 09 May 2022 17:28

Gençleşmek hiç bu kadar kolay olmamıştı! Beyaz saçlara elveda demenin en basit yolu: Patates

Yaş ilerledikçe oluşan beyaz saçlar kimileri için can sıkıcı olabiliyor. Bizim için her yaşın kendine göre güzellikleri olsa da saçlarında oluşan beyazlıklardan rahatsız olanlar için inanılmaz bir tavsiyemiz var. Saçları beyazlayan kişilerin artık boyaya ihtiyacı kalmadan hem doğal hem de çok kolay olan bu yöntemle genç görünmeleri mümkün. Peki bu yöntem ne diye merak ediyorsanız hemen cevap verelim: Patates! Evet evet yanlış duymadınız patatesle beyaz saçlara elveda demek artık çok kolay. İşte genç görünmenin sırrı haberimizde.

Editör: Hacer Tonay / Kaynak: TGRT Haber
Gençleşmek hiç bu kadar kolay olmamıştı! Beyaz saçlara elveda demenin en basit yolu: Patates
patates,saç,sağlık

Kimilerinde yaş ilerledikçe oluşan kiminde ise genetik olarak meydana gelen beyaz saçlar bazı kişiler için can sıkıcı bir durum haline gelebiliyor. Boyatmak geçici bir çözüm olabilir ancak hemen diplerinin gelmesi uğraştırıcı olmasının yanı sıra pahalı da. Peki size hiç bu zahmetlere girmeden doğal bir yöntem olan patatesi önersek? Hiç kimsenin bilmediği bu yöntemle kolayca ve doğal yolla beyaz saçlardan kurtulacaksınız. İşte patatesle beyaz saçlara veda etmenin yolu…

BEYAZ SAÇLARIN İLACI: PATATES KABUĞU

Neredeyse her yemekte kullandığımız ve severek tükettiğimiz patatesin hiç bilinmeyen öyle bir faydası var ki duyanlar çok şaşırıyor. Halk arasında pek de bilinmeyen patatesin bu özelliğiyle beyaz saçlardan kurtulabilirsiniz. Beyazlamaya başlayan saçlarınıza bu önlem ile hem durdurabilir hem de eski görünümüne dönmesini sağlayabilirsiniz. Üstelik sıfır maliyet ile bunu başarabilirsiniz. Her türlü yemeği yapılabilen patatesin kabuklarını atmayıp bu yöntem ile değerlendirince fazlasıyla faydasını göreceksiniz. O halde gelin birlikte bu yöntemi nasıl yapacağınıza galerimizde birlikte göz atalım.

Gençleşmek hiç bu kadar kolay olmamıştı! Beyaz saçlara elveda demenin en basit yolu: Patates

Patates kabuğu ile beyaz saçlarınızdan kurtulmanız mümkün. İşte bu yöntemle beyazlara elveda deyin...

  • Bunun için 5 tane patatesin kabuklarını güzelce soyun. Bu kabukları bir tencerenin içerisine alın.
  • Bu tencereye 2 fincan soğuk su ekleyin ve kısık ateşte kaynamaya bırakın.
  • Kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika kadar daha ocakta tutup altını kapatın.
  • Altını kapattığınız patates kabuklarını suyun içerisinde tencere soğuyuncaya kadar bekletin. Tamamen soğuduktan sonra suyunu bir kabın içerisine süzdürün.
  • Bu suyun içerisine aroma vermesi için sandalağacı yapı ilave edin. Bu yağı aktarlardan bulabilirsiniz.
  • Bu kabın ağzını sıkıca kapatın ve bekletin.
  • Son olarak saçınızı yıkadıktan sonra bu karışımı saçlarınıza masaj yaparak uygulayın.
  • Bunu düzenli ve devamlı olarak uyguladığınız takdirde gözle görülür bir fark elde edeceksiniz.
Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...