Tgrt Haber
25 Haziran 2021 11:27

Bilim insanları açıkladı: Koronavirüs 20 bin yıl öncesinden geliyor

ABD'de bilim insanları koronavirüsün kökeninin 20 bin yıl önceye dayandığını tespit etti. Virüsün izlerinin binlerce yıl önce Doğu Asya topluluklarında görüldüğü ortaya çıktı.

Bilim insanları açıkladı: Koronavirüs 20 bin yıl öncesinden geliyor
koronavirüs,,kovid 19,,sağlık,,dünya,,ABD,,bilim,,çin,

ABD'de bilim insanlarının yaptığı bir araştırmada, koronavirüsün kökeninin 20 bin yıl önceye dayandığını ortaya çıkardı. Virüsün izlerinin binlerce yıl önce Doğu Asya topluluklarında görüldüğü tespit edildi.

Current Biology dergisinde yayımlanan araştırmaya göre, 20 bin yıl önce Doğu Asya'da, bugün yaşayan insanların DNA'sında evrimsel iz bırakacak kadar etkili bir koronavirüs salgını yaşandı.

Araştırmada, bulgular antik koronavirüsün söz konusu bölgede yıllarca etkili olduğunu gösterdi. Araşatırmaya göre salgın nesiller boyu devam ediyor olabilir. Çünkü virüsler binlerce yıl yaşayabiliyor.

Nesiller boyunca virüsler, insan genomunda muazzam miktarda değişime neden oluyor. Virüsler ve insanlar birbirlerine karşı geliştirdikleri mutasyonları kendilerinden sonraki nesillere aktarabiliyor.

Doğu Asya topluluklarında bu genlerin 42'sinin baskın bir versiyona sahip olduğunu tespit edildi. Buna göre o bölgedeki insanlar, antik koronavirüslere adapte olmuşlardı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...