Tgrt Haber
30 Haziran 2021 11:44

Bilim Kurulu bugün toplanıyor! Gözler 18.00'de

Koronavirüs Bilim Kurulu bugün toplanıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın başkanlık edeceği toplantının ana gündem maddesi Türkiye'deki aşılama süreci, hatırlatma dozu ve BioNTech'te ikinci doz bekleme süresinin görüşülmesi beklenen toplantının ardından Bakan Koca saat 18.00'de açıklama yapacak.

Bilim Kurulu bugün toplanıyor! Gözler 18.00'de
Bilim Kurulu,Kovid-19,Koronavirüs

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu bugün bir kez daha salgın gündemiyle toplanıyor. Kurul saat 16:30’da video konferans yöntemiyle toplanacak. Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, toplantının ardından saat 18:00’de YouTube üzerinden canlı açıklama yapacak.

Türkiye'de de bugün Bilim Kurulu üçüncü doz aşı ve iki doz arasındaki sürenin düşürülmesini konuşacak. Bu kapsamda, BioNTech aşılarının ikinci dozu için 6-8 haftaya çıkarılan sürenin 4 haftaya düşürülmesi bekleniyor.

DELTA VARTANTI VAKASI 224'E YÜKSELDİ

Bilim Kurulu, bugün mevcut aşı stoğu ve Temmuz ayında yapılacak aşı sevkiyatlarına göre, bu uygulamaya geçilip geçilmemesi yönünde bir karar alacak. Toplantıda, aşı sevkiyatlarındaki son durum ve aşılama programının seyri de ele alınacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dün delta varyantı vaka sayısının bir haftada 134'ten 224'e yükseldiğini açıklamıştı. Varyantın görüldüğü il sayısı da 16'dan 26'a yükseldi.

29 HAZİRAN KORONAVİRÜS TABLOSU

Türkiye normalleşme sürecine hazırlanırken Sağlık Bakanlığınca dün paylaşılan verilerde, semptom gösteren 510 hastayla birlikte 5 bin 846 yeni vaka tespit edildi. Can kaybı da 53 artarak 49 bin 687’ye yükseldi.


 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...