Tgrt Haber
07 Temmuz 2021 11:28

Bilim Kurulu bugün toplanıyor! Gözler 18.00'de

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu bu akşam saat 16.30'da bir araya gelecek. Toplantıda, aşılama çalışmaları ve normalleşme adımlarının ardından Delta plus varyantının ülkemizde görülmesi toplantının önemli konularında olacak.

Bilim Kurulu bugün toplanıyor! Gözler 18.00'de
Bilim Kurulu,Fahrettin Koca

Delta Plus varyantının Türkiye'de görülmesinin ardından gözler Bilim Kurulu Toplantısı'nda. Temmuz ayı normalleşme adımlarının ardından korkutan Delta Plus varyantı koronavirüs salgınında seyri nasıl etkileyeceğine dair görüşmeler yapılması beklenyor.

DELTA VE DELTA PLUS VARYANTLARI KORKUTUYOR

Koronavirüs salgını ile mücadele devam ederken uzmanlar delta ve lambda varyantlarına karşı vatandaşları uyarıyor. Maske, mesafe ve temizlik kurallarının yanı sıra aşı olmanın önemine dikkat çekiliyor 

Sağlık Bakanı Koca, açıklamasında “Delta plus 3 kişide, 3 farklı ilde görüldü. Bunlardan biri İstanbul. Ankara'da yok. Bu kişilerin de genel durumları iyi ayakta takip edilen hastalar. Delta varyantının ise sayısı giderek artıyor. 284'lere kadar çıktı. İl sayımız da 30'u buldu” ifadelerine yer verdi.

Hareketliliğin artacağı Kurban Bayramı öncesinde ise aşılama çalışmalarının hız kazanacağını dile getiren Bakan Koca, hedefin 18 yaş üstü vatandaşların en az yüzde 70’ine 1 doz aşı yapılması olduğunu söyledi. 

6 TEMMUZ KORONAVİRÜS TABLOSU

Sağlık Bakanlığı dün paylaştığı koronavirüsle mücadele verilerini içeren turkuvaz tabloya göre, 226 bin 651 Kovid-19 testi yapıldığı,  5 bin 299 kişinin testi pozitif çıktığı, 37 kişi hayatını kaybettiği belirtildi.

Bilim Kurulu bugün toplanıyor! Gözler 18.00'de

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...