Tgrt Haber
Sağlık - Sağlık
27 Mart 2024 - 08:01

İstediğini yiyeceksin ama kilo almayacaksın! Diyet yapmak tarihe karışabilir...

Uzmanlar, tek bir genin kapatılmasının insanların şişmanlamadan istedikleri her şeyi yemelerine olanak sağlayabileceğini öne sürüyor. Bu gen üzerinde gerçekleştirilecek çalışmalar obezite tedavisi için de kullanılabilecek.
 - Erkekler bu kez solladı
26 Mart 2024 - 12:01

Kadın hastalığı diye biliniyordu! Erkekler bu kez solladı

Yapılan araştırmalarda erkekler kadın hastalığına yakalandığı ortaya çıktı. İlk keşfedildiğinde kadın hastalığı olarak geçen temizlik takıntısı son 5 yıldır erkeklerde daha yaygın görülmeye başladı. İşte temizlik hastalığının nedenleri..
Sağlık - Sağlık
26 Mart 2024 - 11:59

Bu otla sigarayı bırakmak mümkün! Duyan almaya koşuyor

Sigarayı bırakmak isteyenler Karabaş otu sayesinde sigara ihtiyacını azaltıyor. Özellikle ramazan ayında kullanılan karabaş otunun faydaları ise saymakla bitmiyor.
 - Günde 3 defa koklayın
26 Mart 2024 - 10:32

Ofis çalışanlarına oruç uyarısı! Burnunuzun dibinden ayırmayın: Günde 3 defa

Ofis ortamında oruç tutan çalışanlar için süre oldukça zorlu geçerken uzmanlardan peşi sıra tavsiyeler geldi. Uzmanlar baş ağrısı ya da açlık susuzluk olasılığını yüksek oranda yaşayan ofis çalışanlarına çay ağacı yağını önerdi. İşte çay ağacı yağının oruca etkileri...
Sağlık - Sağlık
25 Mart 2024 - 10:35

Reflü hastalığı olanlar sahur ve iftarda dikkat!

Uzmanlar reflü hastalığı olanların sahur ve iftarda fazla yemekten kaçınması gerektiğini söyledi.
 - Veremde bu belirtilere dikkat!
24 Mart 2024 - 17:56

Uzmanlar ‘bulaş riski’ için uyarıyor: Veremde bu belirtilere dikkat!

Uzmanlar verem hastalığı için uyarıyor. Bilecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Burcu Turan, verem hastalığının (tüberküloz) insandan insana hava yoluyla bulaşabilen, öncelikle akciğer olmak üzere diğer tüm organlarda hastalık oluşturabilen bulaşıcı bir hastalık olduğunu vurguladı.
 - Suç Ramazan Pidesinin!
23 Mart 2024 - 16:05

Oruçluyken sürekli acıkıyorsanız... Suç Ramazan Pidesinin olabilir!

Ramazan ayının ortasına gelmişken bile halen açlığa alışamayanlara kötü haber Ramazan Pidesinden geldi. Uzmanlar Ramazan pidesini kadraja aldı. Peki ramazan pidesi neden acıktırır? İşte detaylar...
 - Kadınların yüzde 80'inde var
23 Mart 2024 - 12:31

İlk kez 1915 yılında keşfedilen bağımlılık! Kadınların yüzde 80'inde var

Milyonlarca insanda olan alışveriş bağımlılığını hafife alınacak bir hastalık olmadığını uzmanlar ilk kez açıkladı. Bir insanın psikolojik ve fizyolojik sorunlarını artıran alışveriş bağımlılığı ilk kez 1915 yılında keşfedildi.
 - Zehri denendi, sonuçlar olumlu!
23 Mart 2024 - 12:12

Kanser tedavisinde umut veren gelişme! Zehri denendi, sonuçlar olumlu!

Doç. Dr. Nurçin Killi, son yıllarda Akdeniz ve Ege kıyılarında sayıları her geçen yıl artan denizanalarının zehrini laboratuvar ortamında izole ederek kanser hücrelerinde denediklerini ve olumlu sonuçlar aldıklarını açıkladı.
 - Kulak, burun ve eller çürüyor
22 Mart 2024 - 18:13

Orta Çağ virüsü hortladı! Kulak, burun ve eller çürüyor

Orta Çağın en yaygın virüslerinden biri olan cüzzam ABD'de yeniden görüldü. Vaka sayısındaki artış nedeniyle ABD alarma geçti.
 - Anadolu kadınlarının gizli şifası!
22 Mart 2024 - 12:25

Orucu açtıktan sonra çay ve kahve içmeyin! Anadolu kadınlarının gizli şifası: Limonlu süt

İftarı açar açmaz çay ve kahve benzeri kafein içecekleri tüketmek kas sisteminde kayba neden olur. Uzmanlar bu yüzden limonlu sütü önerir. C vitamini bakımından zengin olan limonlu süt hakkında merak edilenler.
Sağlık - Sağlık
22 Mart 2024 - 11:28

İftarda çorba içtikten sonra ara verin

Beslenme ve Diyet Uzmanı Pakize Gizem Akgül, oruç tutanların dikkat etmedikleri takdirde yaşayabilecekleri sindirim problemlerine değindi. Akgül, “İftarda su ile orucunuzu açın. Sonrasında ise hafif bir çorba içip yemeğe ara verebilirsiniz.” dedi.
 - İftar akabinde çıkan ağrılara son
21 Mart 2024 - 19:16

Cayır cayır yanan mide yanmasını anında kesiyor! İftar akabinde çıkan ağrılara son

Hassas midesi olanlar özellikle iftar sonrası mide yanması şikayetleri artar. Mide yanması herkeste görülen bir rahatsızlıktır ancak yaşam kalitesini oldukça olumsuz etkiler. İşte cayır cayır yanan mide yanmasını anından kesen
Sağlık - Sağlık
21 Mart 2024 - 19:04

Sağlık Bakanı Koca "İlk kez söylüyorum" dedi müjdeyi verdi

Diyabet hastalarının merakla beklediği diyabet sensörüyle ilgili müjde geldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca oğlu için diyabet sensörü isteyen vatandaşın talebine yerli cihaz üretimiyle ilgili müjde verdi.
 - Dedikodu zekayı geriletiyor!
21 Mart 2024 - 12:38

Dedikodu zekayı geriletiyor! Norveçli bilim insanları İbn-i Sina'yı haklı çıkardı

İbn-i Sina'nın asırlar yıl önce mizaç açıklamasında dedikodu hakkında söylediklerini Norveçli bilim insanları ortaya çıkardı. Norveçli bilim insanları dedikodunun vücutta yaptığı tahribatı açıkladı.
 - İftar sonrası zeytinyağı detayı
20 Mart 2024 - 13:27

Canan Karatay bardak bardak içti! İftar sonrası zeytinyağı detayı

E vitamini bakımından zengin olan zeytinyağı hakkında Canan Karatay'dan açıklama geldi. İftarda tüketilmesini tavsiye eden Karatay'ın açıklamaları gündem oldu. İşte zeytinyağının iftar sonrası faydaları...
Sağlık - Sağlık
20 Mart 2024 - 12:30

Ramazan'da ağız kokusu ve dil temizliğine dikkat! Uzman isim çözümü anlattı

Ramazan ayında oruç tutanları ağız bakımı konusunda uyaran Dr. Çağatay Yazıcı, iftar ve sahur arasında bol sıvı tüketilmesi gerektiğini, diş ipi ve dil kazıyıcıların kullanılması gerektiğini belirtti.
 - AIDS'e çare bulunmuş olabilir!
20 Mart 2024 - 07:22

AIDS'e çare bulunmuş olabilir! Gen düzenlemesi ile virüs yok edildi

Nobel Ödüllü Crispr gen düzenleme teknolojisi, tıpta yeni bir çığır açabilir. Bilim insanları, bu teknolojiyi kullanarak, AIDS hastalığına yol açan HIV virüsünü enfekte olduğu hücrelerden temizlemeyi başardı. 
 - Yemek yer yemez ortaya çıkıyor
19 Mart 2024 - 18:02

Oruç açtıktan sonra 4 kişiden 2'sinin başına geliyor! Yemek yer yemez ortaya çıkıyor

İftar sonrası 4 kişiden 2'sinde görülen üşüme hakkında uzmanlardan açıklama geldi. Yemeği yer yemez ortaya çıkan bu üşüme hakkında merak edilen haberimizin detayında!
Sağlık - Sağlık
19 Mart 2024 - 17:07

Uzmanından kritik uyarı: Sahurdan sonra hemen uyumayın

Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Anabilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Elif Zeynep Özer, sahurdan sonra hemen uyumanın organları yorduğunu söyledi.