Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
20 Aralık 2020 22:58

Bilim Kurulu üyesi Tevfik Özlü: Umarım kötü senaryo gerçekleşmez

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, mutasyona uğrayan koronavirüs ile ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "İngiltere’den bildirilen B.1.1.7 virüsü, 2021’de yeni bir küresel dalgalanmaya neden olabilir" ifadesini kullandı.

Bilim Kurulu üyesi Tevfik Özlü: Umarım kötü senaryo gerçekleşmez
tevfik özlü,,koronavirüs,,kovid 19,,mutasyon,

İngiltere'de mutasyona uğramış yeni tür koronavirüs tespit edildi. 

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, yeni türün daha ölümcül olduğuna dair bir bilgi bulunmasa da diğer türden yüzde 70 daha hızlı yayıldığını açıklamıştı. İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock ise mutasyona uğramış yeni koronavirüsün kontrolden çıktığını açıklamıştı.

Koronavirüsün mutasyona uğramasına ilişkin Bilim Kurulu Üyesi ve Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, İngiltere'den gelen bu haberler üzerine mutasyona uğrayan yeni koronavirüs türüne ilişkin açıklama yaptı.

“KÜRESEL DALGALANMAYA NEDEN OLABİLİR”

Prof. Özlü, "İngiltere'den bildirilen B.1.1.7 virüsü, 2021'de yeni bir küresel dalgalanmaya neden olabilir" dedi.

Özlü sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Bu virüste gözlenen N501Y, Spike 69-70 del ve P681H mutasyonlarının, virüsün daha kolay ve hızlı yayılmasına neden olabileceği, hastalığı geçirenlerde ve aşılananlarda oluşan bağışıklıktan kurtulmasını sağlayabileceği öngörülüyor. Hastalığın kliniğini, risk gruplarını ve şiddetini değiştirip değiştiremeyeceğini ise şimdilik bilemiyoruz. Umarım kötü senaryo gerçekleşmez. Ama, dikkatli olmamız ve tedbirlere uymakta ihmalkarlık yapmamamız gereken günlerdeyiz."

Bilim Kurulu üyesi Tevfik Özlü: Umarım kötü senaryo gerçekleşmez

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...