Tgrt Haber
08 Haziran 2021 11:05

Biontech aşısı aile hekimleri tarafından yapılabilecek

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Twitter adresinden yaptığı açıklamada sadece hastanelerde yapılması mümkün olan BioNTech aşısının, artık aile hekimleri tarafından da uygulanabileceğini duyurdu.

Biontech aşısı aile hekimleri tarafından yapılabilecek
Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca,Biontech

Sağlık Bakanı Fahretti Koca'dan, Biontech aşılamasıyla ilgili yeni bir açıklama geldi. Koca, sadece hastanelerde gerçekleştirilen BioNTech aşılamasının, önümüzdeki süreçte aile hekimleri tarafından da yapılacağını söyledi.

'AİLE HEKİMLERİMİZ DE DEVREDE'

Twitter'dan yaptığı paylaşımda aşıya erişimde yeni kolaylıklar sağlandığını vurgulayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "BioNTech aşısı için artık kamu ve özel hastanelerle birlikte aile hekimlerimiz de devrede. Bugünden itibaren e-Nabız ve MHRS üzerinden randevu alabilirsiniz. Bu güce güvenin." ifadelerini kullandı.

90 MİLYON DOZLUK ANLAŞMA İMZALANMIŞTI

Türkiye, Pfizer ile BioNTech'in geliştirdiği Kovid-19 aşısından 30 milyon dozu opsiyonlu olmak üzere 90 milyon doz daha satın almak anlaşma imzalamıştı. BioNTech firması tarafından yapılan açıklamada, aşının 60 milyon dozunu Türkiye'ye göndermek için Sağlık Bakanlığı ile anlaşıldığı ve anlaşmada ayrıca 30 milyon opsiyon doz aşı için de mutabakata varıldığı belirtilmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...