Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
04 May 2021 16:57

BioNTech CEO'su Uğur Şahin'den yeni aşı açıklaması

Korona virüse karşı en etkili aşılardan birini üreten Alman biyoteknoloji şirketi BioNTech'in kurucu ortağı ve CEO'su Prof. Dr. Uğur Şahin, Kovid-19 aşısının yeni bir versiyonu üzerinde çalıştıklarını duyurdu.

BioNTech CEO'su Uğur Şahin'den yeni aşı açıklaması
uğur şahin,,aşı,,yeni,,Kovid-19,,biontech,,pfizer,

BioNTech'in kurucusu ve CEO'su Prof. Dr. Uğur Şahin, ABD'li ortağı Pfizer geliştirdikleri Kovid-19 aşısının yeni versiyonunu hazırlıyor. Buna göre yeni aşı 2 ila 8 santigrat derecelik buzdolaplarında 6 aya kadar saklanabilecek.

Depolama sorunu ortadan kalkıyor

İngiliz Financial Times gazetesinin düzenlediği çevrimiçi panelde konuşan Uğur Şahin, yeni Kovid-19 aşısıyla beraber ilk versiyondaki saklama sorununun ortadan kalkacağını söyledi. İlk formülasyonda eksi 80 derecelik depolama zaruriyetinin olduğuna dikkat çeken Şahin, "Şu anda henüz onaylanmamış bir formülasyonumuz var, bu da 2 ila 8 derece sıcaklıkta 6 süreyle saklanabiliyor" dedi.

Aşı üretiminde hedef büyüyor

Yeni versiyonun kullanım onayı için yakın zamanda başvuru yapacaklarını belirten Uğur Şahin, üretim kapasitesine de değindi. 2021 yılında 2,5 milyar doz aşı üretmeyi hedeflediklerini dile getiren Şahin, bu hedefi aşabileceklerini savunup, "Ekiplerimiz, aşının üretimini arttırarak harika bir iş çıkardı ve şu an 3 milyar doza doğru ilerliyoruz. Çok fazla teknik sorunla karşılaşmadığımız ve teslimat takvimimize uyduğumuz için mutluyuz" ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...