Tgrt Haber
05 Temmuz 2021 08:58

Araştırma ortaya koydu: Biontech, Delta varyantına karşı yüzde 70 etkili

İsrail’de yapılan araştırmada, Biontech aşısının koronavirüsün (Kovid-19) Delta varyantına karşı da etkili olduğu yüzde 70 başarı gösterdiği açıklandı. Önceki araştırmalarda Kovid-19'un diğer varyantlarına karşı yüzde 95 etkili olduğu belirtilmişti.

Araştırma ortaya koydu: Biontech, Delta varyantına karşı yüzde 70 etkili
Koronavirüs,Delta varyantı,Kovid-19

İsrail Kamu Yayın Kuruluşu, İbrani Üniversitesi’nin Delta varyantına karşı aşılarla ilgili yapılan çalışmanın sonuçlarını duyurdu. Araştırmada, Biontech aşısının Delta varyantına karşıda etkili olduğu yüzde 70 başarı gösterdiği açıklandı.

DİĞER VARYANTLARA KARŞI YÜZDE 95

Araştırmada ayrıca, aşının Delta varyantı bulaşan kişilerde ciddi semptomlar görülmesini önlemedeki etkisinin, diğer varyantlara karşı gösterdiği etkiden daha düşük olduğu ifade edildi. İsrail'de daha önce yapılan araştırmalar, Pfizer-BioNTech aşısının Kovid-19'un diğer varyantlarına karşı yüzde 95 etkili olduğunu ortaya koymuştu.

Aşıyı olan kişilerin, Kovid-19'un diğer varyantlarına yakalansalar dahi çok fazla semptom göstermedikleri kaydedilmişti.

DELTA VARYANTI BELİRTİLERİ NELER?

İlk kez Hindistan'da görülen ve İngiltere'de yayılan Delta varyantına dair belirtilerin diğer varyantlardan bazı farklılıklar gösterdiği ortaya çıktı.

Zoe Covid Semptom Gubu'nun çalışması bu varyanta ilişkin farklılıklara dair bilgileri bir araya getirdi. Grubun çalışmasında kaydedilen bilgilere göre ilk defa Hindistan'da görülen Delta varyantı baş ağrısı, burun akıntısı ve boğaz ağrısı ile kendini gösteriyor. Bu belirtiler gençlerde ağır bir soğuk algınlığı şeklinde ortaya çıkıyor.

Klasik Covid-19 hastalığının ana belirtileri ise yüksek ateş, yeni ve sürekli öksürük ile tat ve/veya koku kaybı şeklinde biliniyor. Bu belirtileri gösterenlerin vakit kaybetmeden Covid-19 testi yaptırmaları isteniyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...