Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
23 Haziran 2021 14:42

BionTech Delta varyantına karşı etkili mi? Uğur Şahin açıkladı

Uğur Şahin, Hindistan'da ortaya çıkan Delta varyantının BionTech aşısına direnç gösterip göstermediğine dair açıklama yaptı.

BionTech Delta varyantına karşı etkili mi? Uğur Şahin açıkladı
delta varyantı,uğur şahin,biontech,kovid 19,aşı

Hindistan'da ortaya çıkan ve Amerika, İngiltere başta olmak üzere birçok ülkeyi tehdit eden Delta varyantı, dünya vatandaşlarına korku saldı. Diğer varyantlara oranla daha hızlı bir yayılım gösteren Delta varyantının aşılara ne kadar direnç gösterdiği ise herkes tarafından merak edilir hale geldi. BioNTech Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Şahin, konuya ilişkin yaptığı açıklamayla herkesin merak ettiği soruya cevap verdi.

BIONTECH VARYANTLARA ETKİLİ

BionTech'in çevrimiçi yıllık genel toplantısında konuşan Uğur Şahin, BioNTech-Pfizer korona aşılarının yeni ortaya çıkan varyantlar karşısında da etkili olduğunu şu sözlerle belirtti:

"Şu anda aşımızı mevcut varyantlara uyarlamanın gerekli olduğuna dair bir kanıt yok."

Şahin, yeni varyantlar hakkında giderek daha fazla bilgi sahibi olduklarını söylerken varyantların ortaya çıkmasının nedeninin ise aşılananların bağışıklığının zamanla düşmesinden kaynakladığını dile getirdi. 2021 yılında 3 milyar doz aşı üretmeyi hedeflediklerini söyleyen Şahin, gelecek sene bu sayının artacağını da sözlerine ekledi.

AŞININ ETKİNLİĞİ SÜREKLİ ANALİZ EDİLİYOR

Şahin, aşıları varyantlara uyarlama gereği duyulması gerektiği noktasında da hazırlık yaptıklarını, aşının yeni varyantlara karşı etkinliğini sürekli analiz ettiklerini söyledi.

BioNTech'in kurucusu bilim insanı "Üçüncü doz aşının bağışıklığı yenilemek için yüksek bir değere sahip olabileceğini varsayıyorum. Öte yandan, (üçüncü doz) takviye aşılamanın ne zaman ve ne sıklıkta gerekli olacağını henüz bilmiyoruz" dedi.

DELTA VARYANTI GİDEREK YAYILIYOR

ABD'de Delta varyantı endişesi büyüyor. ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Direktörü Dr. Anthony Fauci, koronavirüsün Delta varyantının ABD’de hızla yayılmasına ilişkin uyarıda bulundu. İlk kez Hindistan’da görülen Delta varyantının çok daha bulaşıcı olduğunu belirten Dr. Fauci, hastalığa yakalananların süreci çok daha ağır geçirdiğini söyledi.

Pfizer/BioNTech aşısı da dahil olmak üzere ABD’de izin verilen tüm aşıların yeni varyantlara karşı etkili olduğunu vurgulayan Dr. Fauci, ABD’de ortaya çıkan vakaların yüzde 20’sinin Delta varyantından kaynaklandığını söyledi. Fauci ayrıca Delta varyantı kaynaklı vakaların ise her hafta ikiye katlandığını da belirtti.

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...