Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
03 Ekim 2021 11:42

BioNTech için son araştırmadan çarpıcı sonuç: 7 ay sonra 3. doz olunmalı

ABD'nin saygın üniversiteleri arasında yer alan Stanford Üniversitesi'nde yapılan son araştırmadan çarpıcı bir sonuç çıktı. En popüler Covid-19 aşısı BioNTech olanların bağışıklığı 7 ay sonra azalıyor.

BioNTech için son araştırmadan çarpıcı sonuç: 7 ay sonra 3. doz olunmalı
covid-19,aşı,biontech,3. doz

Tüm dünya yaklaşık iki senedir Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıktığı düşünülen Covid-19 ile mücadele ederken birçok ülkede aşılamalar hızla devam ediyor. Ayrıca aşılar üzerine araştırmalar ve Covid'in kaynağının bulunması için de çalışmalar sürerken en popüler Covid-19 aşılarından biri olan Pfizer/BioNTech'e dair çarpıcı bir araştırma sonucu ortaya çıktı.

3. DOZ AŞI OLUNMALI

ABD'de bulunan Stanford Üniversitesi ve Emory Üniversitesi’nden araştırmacılar, iki doz mrna bazlı Pfizer/BioNTech corona virüs aşısı olanların 6 ay sonra antikor seviyelerinin düştüğünü açıkladı. Uzmanlar, bu araştırmanın ardından üçüncüz doza yeniden dikkat çekti. 

BioNTech için son araştırmadan çarpıcı sonuç: 7 ay sonra 3. doz olunmalı

İKİNCİ DOZDAN 6 AY SONRA BAĞIŞIKLIK AZALIYOR

Araştırmacılar, çoğu genç ya da orta yaşlı olan ve sağlıklı 46 yetişkin bireyden iki doz aşı olduktan hemen sonra ve 6 ay sonra aldığı kan örneklerini karşılaştırdı. Koronavirüsün Delta, Beta ve Mu varyantlarına karşı gönüllülerin yaklaşık yarısının antikor geliştirdikleri görülürken, ikinci dozdan 6 ay sonra antikor sayısında azalma olduğu belirlendi.

Araştırmayı yürüten Bali Pulendran ve Mehul Suthar, konuya ilişkin şunları söyledi:

''Çalışmamız Pfizer/BioNTech aşısının yüksek seviyede antikor oluşumunu sağladığını ama bu seviyenin 7 aya kadar yaklaşık 10 kat azaldığını gösterdi. SARS-CoV-2 enfeksiyonuna karşı korunmak hâlâ önemini koruyor. Bu bulgular 6 ile 7 ay sonra destekleyici bir doz corona virüs aşısının SARS-CoV-2 ve varyantlarına karşı bağışıklık sistemini güçlendireceğini ortaya koydu.''

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...