Tgrt Haber
07 Eylül 2021 17:06

Biontech ve Sinovac'ın yoğun bakım karnesi: Hangi aşıda kaç kişi yattı

Yeni tip koronavirüs salgınına karşı geliştirilen ve ülkemizde uygulanan aşılardan SinoVac ve BioNTech'in yoğun bakım performansı belli oldu. Türk Yoğun Bakım Derneği'nin 952 yoğun bakım hastası üzerinde yaptığı araştırmada, 2 doz BioNTech aşısı yaptıranlar daha şanslı.

Biontech ve Sinovac'ın yoğun bakım karnesi: Hangi aşıda kaç kişi yattı
sinovac,biontech,aşı,etkinlik oranı,türk yoğun bakım derneği

Türk Yoğun Bakım Derneği tarafından 952 yoğun bakım hastası üzerinde yapılan araştırma ile aşıların etkinlik oranı açıklandı. Koronavirüse karşı geliştirilen BioNTech ve SinoVac aşılarının etkinliğini değerlendirmeyi amaçlayan çalışmada, yoğun bakıma yatışlarda en düşük oran, iki doz BioNTech aşısı yaptırmış kişilerde kaydedildi.

11 Ağustos tarihinde, Türkiye genelindeki 60 merkezde bulunan 952 hasta üzerinde yapılan araştırmada, yoğun bakımda tedavi gören hastalarda en yüksek oranının, yüzde 51,4 ile aşısızlar grubunun oluşturduğu belirtildi. Bunun peşinden ise yüzde 39,4 ile iki doz SinoVac olanlar geldi.

Biontech ve Sinovac'ın yoğun bakım karnesi: Hangi aşıda kaç kişi yattı

SİNOVAC MI BİONTECH Mİ?

Araştırma sonucunda analiz edilen yoğun bakım hastalarının oranları şöyle sıralandı:

Üç doz Sinovac: Yüzde 1.9
İki doz Sinovac ve bir doz BioNTech: Yüzde 1.1
Tek doz Sinovac: Yüzde 3.4
Tek doz BioNTech: Yüzde 2.3
İki doz BioNTech: Yüzde 0.5

Aşısızlar ve aşı süreci tamamlanmamış hastaların yoğun bakımda yatış oranı yüzde 80'i aşarken yetkililer, 2 doz SinoVac aşısı olan kişilerin 4. aydan itibaren mutlaka 3. dozu yaptırmaları gerektiğini ifade ediyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...