Tgrt Haber
08 Eylül 2021 13:09

Biontech'in bağışıklığı Moderna'dan daha mı düşük? Pfizer'ın üst düzey yöneticisi açıkladı

Pfizer’ın üst düzey yöneticisi Philip Dormitzer, Kovid-19 salgınına karşı BioNTech ile birlikte geliştirdikleri mRNA tabanlı aşının güvenliği ile ilgili konuştu. Pfizer/BioNTech’in Moderna aşısından daha az bağışıklık sağladığına dair araştırmalara dair açıklamada bulundu.

Biontech'in bağışıklığı Moderna'dan daha mı düşük? Pfizer'ın üst düzey yöneticisi açıkladı
pfizer,,biontech,,moderna,,aşı,,koronavirüs,,kovid 19,,sağlık,

Pfizer’ın üst düzey yöneticisi Philip Dormitzer, Pfizer/BioNTech aşısının Moderna aşısından daha az bağışıklık sağladığına dair araştırmalara dair açıklamada bulundu.

İngiliz Financial Times’a konuşan Pfizer’ın Bilimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Philip Dormitzer, Türk bilim insanları Uğur Şahin ve Özlem Türeci’nin kurduğu BioNTech ile koronavirüse karşı geliştirdikleri aşının güvenliği ile ilgili bilgileri kamuoyu ile paylaştı.

ÜÇÜNCÜ DOZ İÇİN BASKI İDDİALARI

Dormitzer, üçüncü doz aşı konusunda Pfizer’ın hükümetlere baskı yaptığına dair iddiaları yalanladı. Görevlerinin sorun ortaya çıkmadan önce çözüm için gerekli silahlara sahip olmak olduğunu belirten Dormitzer, krizi ortadan kaldırmak için proaktif olmanın ve çözüm bulmanın çok önemli olduğunun altını çizerek “Eğer aşı olanlarda Kovid-19 vakalarının artmasından sonra böyle bir şey yapsaydık çok geç kalırdık.” dedi.

"MİNİMUM DOZ KULLANDIK"

Delta varyantının son dönemde yayılmasıyla 3. doz aşının gerekli olduğunu tekrarlayan Dormitzer, Moderna aşısının kendi aşıları Pfizer/BioNTech’ten daha fazla bağışıklık sağladığına dair araştırmalara da cevap verdi.

Moderna aşısının dozunun Pfizer/BioNTech’ten daha fazla olduğunu belirten Dormitzer, aşılarında minimum doz kullandıklarını bunu da yaşlılara yeterli bağışıklığı sağlamak için yaptıklarını söyledi. Dormitzer, bazı araştırmalarda daha yoğun doz vermenin çok fazla yan etkiye neden olduğunun görüldüğünü de belirtti.

Deneyim ve kanıt bazlı kararalar aldıklarını belirten Pfizer’ın üst düzey yetkilisi Dormitzer,  güçlü bir bağışıklık ile az yan etki dengesini sağlamak istediklerini söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...