Tgrt Haber
24 Haziran 2021 08:44

Birinci doz aşı olan kişi sayısı 30 milyonu aştı

Türkiye'de Kovid-19 aşısının birinci dozu uygulanan kişi sayısı 30 milyonu aştı.

Birinci doz aşı olan kişi sayısı 30 milyonu aştı
kovid 19,türkiye,sağlık,aşı,turkovac,aşılama

Türkiye’de koronavirüsle mücadeleye karşı aşı uygulaması hızlandı. Türkiye’de şimdiye kadar 45 milyon doza yakın aşılama yapıldı. Sağlık Bakanlığı yurt genelinde birinci doz aşı rakamlarını paylaştı. Birinci doz Kovid-19 aşısı uygulanan kişi sayısı 30 milyonu geçti. Koronavirüste ikinci doz aşı uygulanan kişi sayısı ise 14 milyon 655 bini aştı.

AŞIDA YAŞ SINIRI 18’E İNDİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşılamada yaş sınırının 18’e indiğini ve cuma gününden itibaren randevu alınabileceğini açıkladı.

TÜRKİYE’DE KULLANILAN KORONAİVRÜS AŞILARI

Türkiye’de koronavirüse karşı mücadelede uygulanan ilk aşı Çin’de üretilen Sinovac aşısı oldu. Sinovac’ın ardından Türk çift Uğur Şahin ve Özlem Türeci tarafından salgınla mücadeleye karşı bulunan ilk aşı olan BionTech aşısı kullanılmaya başlandı.

YERLİ AŞI EKİMDE KULLANIMDA

Öte yandan pandemiye karşı Türkiye’de 18 yerli aşı çalışması bulunuyor. Bu aşıların içerisinde en ileri seviyede olan Erciyes Üniversitesi tarafından geliştirilmekte olan ve Turkovac adı verilen yerli aşıda Faz 3 aşamasına geçildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yerli aşı ile ilgili yaptığı açıklamada Turkovac’ın ikinci dozunun yüzde yüz koruma sağladığını ve ekim ayında kullanıma sunulabileceğini belirtti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...