Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
13 Eylül 2021 17:37

Bilim insanlarından ilginç iddia: Botoks Covid-19'dan koruyor!

Fransız bilim adamları ilginç bir araştırmaya imza attı. Botox'un sadece kırışıklıkları yok etmede değil Covid-19 enfeksiyonunda da kullanılabileceğini iddia etti. Araştırmacılar, geçen yıl Temmuz ayına kadar botoks yaptıran 200 hastadan sadece ikisinde Covid-19 belirtileri olduğunu söyledi. İngiltere'deki uzmanlar ise iddiayı oldukça zayıf buldu.

Bilim insanlarından ilginç iddia: Botoks Covid-19'dan koruyor!
Botoks,Covid-19

Fransız bilim adamları, yaygın olarak güzellik uygulaması olarak kullanılan Botox'un Covid-19 enfeksiyonunu durdurabileceğini iddia etti. Uzmanların iddiasına göre, Botox uygulandığında, kasların kasılmasına izin veren kimyasala bağlanıyor ve koronavirüs bu kimyasalın hücreleri istila etmek için bağlandığı reseptörleri kullanıyor. Bilim dünyasının en tehlikeli toksinlerden biri olan Botulinum toksini, kasları felç ederek çalışıyor. En yaygın kullanımı ile kırışıklıkların azalmasına yardımcı olur ancak aynı zamanda birçok hastalığın tıbbi tedavilerinde de kullanılır ve semptomları hafifletmeye yardımcı oluyor.

POZİTİF VAKA GÖRÜLMEDİ

Fransa'da yapılan araştırmaya ortalama 50 yaşlarında, dörtte üçü kadın olan yaklaşık 193 hasta dahil edildi.  Tüm gönüllüler, virüse yakalanıp yakalanmadıklarını görmek için Botox enjeksiyonları aldıktan sonra üç ay boyunca takip edildi. İki şüpheli vaka olmasına rağmen, katılımcıların hiç birinde Covid-19 testi pozitif çıkmadı. Araştırma ekibi "Sonuçlarımız, genel popülasyondaki enfekte birey sayısı ile Botox enjekte edilen ve hasta sayısı arasında önemli bir fark olduğunu gösteriyor" dedi.

Bilim insanlarından ilginç iddia: Botoks Covid-19'dan koruyor!

SADECE ONA BULAŞMADI

Araştırmacılar ayrıca tezlerini kanıtlamak için Güney Fransa'daki Lozere'de tedavi gören 64 yaşındaki bir kadını örnek göstererek, köydeki herkese bulaşmasına rağmen kadının Covid-19'dan kurtulduğunu iddia ettiler.

SOMUT KANIT YOK

Dailymail'de yer alan habere göre, Fransız uzmanlar iddiaları konusunda ısrarlılar ancak tedavinin viral bir enfeksiyonu durdurabileceğine dair hala somut bir kanıt yok. İngiltere'deki uzmanlar ise iddiayı oldukça zayıf bulurken Botox'un koronavirüs ile mücadelede herhangi bir vaadi olup olmadığına dair net bir kanıt olmadığı konusunda hemfikirler.

Bilim insanlarından ilginç iddia: Botoks Covid-19'dan koruyor!

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...