Tgrt Haber
28 Eylül 2022 15:48 - Güncelleme : 28 Eylül 2022 16:00

Boynu tutuldu, tedavi olurken hayatı karardı

ABD’de genç kızın trajedisini konuşuyor. Ders çalışırken boynunda medyana gelen tutulma nedeniyle kayropraktik tedavi alan kadın felç kaldı.

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: The Independent
Boynu tutuldu, tedavi olurken hayatı karardı
Felç,Kayropraktik Tedavi,Boyun tutulması,Boyun ağrısı

ABD’de 28 yaşındaki Jensen Caitlin, okul sınavlarına çalışırken boynu tutulunca Kayropraktik Tedavi aldı. Tedavi esnasında felç geçiren kadın kendi başına yürüyemez, konuşamaz, yemek yiyemez hatta nefes alamaz hale geldi. Tedavi esnasında Caitlin'in boyunda vertebral arter diseksiyonu ile sonuçlandı, bu da felce neden olarak beyne giden kan akışının kesilmesine neden oldu. Kiropraktik, sinir sistemini düzenlemek amacıyla omurga, kemik ve kaslara müdahale etmeyi kapsayan alternatif tıp yöntemi olarak biliniyor. Genel hedef omurgada var olduğu düşünülen oynamaları ortadan kaldırmak. 

ANNE ŞOKE OLDU

Anne Darlene Jensen, The Independent'a “Muhtemelen baş dönmesi ya da başka bir şey olduğunu düşündüm ve tedavi olan kızımın yanına gittim. Bunun ciddi bir sorun olduğu hiç aklıma gelmedi. Ben de dedim ki, gidip bir bakayım sonra da işe geri dönerim. Gittiğimde kızım zaten çoktan bir ambulanstaydı. Bir şeylerin yanlış olduğu açıktı. Konuşması tuhaftı. Çok terliydi ve kusuyordu. Hiç kimsenin felç geçirdiğini görmedim; inmenin belirti ve semptomlarını bilmiyordum. 28 yaşında, tamamen sağlıklı bir genç kadının felç geçirmesini beklemiyordum” dedi. 

ÜNİVERSİTEYİ BİTİRDİ, HAYATA ATILMAYA ÇALIŞIYORDU 

Üniversiteyi tamamlayan Caitlin, üç ay önce başına bu felaket gelmeden önce Georgia Southern Üniversitesi’nden biyoloji ve kimya diplomasıyla yeni mezun olmuştu ve iş arıyordu.  Annesi, Caitlin'i ilk etapta bir kayropraktik bakımı aramaya iten şeyin bu diploma için çalışmak olduğunu söyledi.

Anne Jensen “Her gün masasında oturmuş ders çalışıyordu. Gerçekten gergindi, çünkü gerçekten okulu zordu. Çenesini sıkıyordu ve boynu tutuluyordu... Belki kayropraktöre gitmek her şeyi gevşetmeye yardımcı olur diye düşündük.”

Kaynak: The Independent
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...