Tgrt Haber
26 Temmuz 2022 15:59 - Güncelleme : 27 Temmuz 2022 20:36

Serinleten takviye: Bu vitamin cildi soğutuyor, tansiyonu düşürüyor!

Hızla artan sıcaklar insan sağlığını olumsuz şekilde etkiliyor, hatta öldürücü bile olabiliyor. Özellikle ileri yaşlardaki bireylerin ve çocukların yüksek sıcaklıklardan etkilenme riski daha yüksek. Bu yaşlardaki insanların yüksek ısıyla baş edebilme yeteneği düşük sevilerde olduğundan, vücut kan akışını destekleyen ve cildi soğutan bazı takviye güçlere ihtiyaç duyuyor.

Editör: Burcunur Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
Serinleten takviye: Bu vitamin cildi soğutuyor, tansiyonu düşürüyor!
folat,B9,vitamin

Penn State Üniversitesi’nde folik asit kullanılarak yapılan bir araştırma, folat yani B9 vitamininin vücudu soğutmak için pahalı bir ilaçtan daha etkili olduğunu gösteriyor. Yürütülen çalışma özellikle yeşil yapraklı sebzelerde bulunan folat (B9) takviyesinin kan akışını desteklediğini, cildi soğuttuğunu ve kardiyolojik problemlerin riskini azalttığını gösteriyor. Folat, nitrik asit üretimini destekleyerek vücudun yükselen ısısını dengeleyebiliyor.

FOLAT NEDİR?

Folat, Latince, yaprak anlamına geliyor. Folat bakımından zengin olan besinler arasında yeşil yapraklı sebzeler ve baklagiller bulunuyor. Özellikle kükürtlü sebzelerde ve kuru baklagillerde bol miktarda folat bulunuyor.  Bir porsiyon mercimek çorbası günlük folat ihtiyacını karşılamaya yetiyor.

Serinleten takviye: Bu vitamin cildi soğutuyor, tansiyonu düşürüyor!

KANSERE KARŞI KORUYOR

Çalışmalar yüksek folat seviyesinin çok sayıda kanser türüne yakalanma riskini düşürdüğünü gösteriyor. Folatın DNA replikasyonu ve hücre bölünmesi üzerindeki etkisi bu durumu sağlıyor. Ayrıca önemli bir kanser nedeni olan arsenik metabolizmasındaki etkisiyle kanserden koruyucu rol oynuyor. Folat eksikliği, arsenik riskini arttırıyor. Ancak folik asitle folatın karıştırılmaması gerekiyor. Zira folatın kanserden koruyucu etkisi bulunurken folik asitin böyle bir etkisi bulunmuyor.

KALP SAĞLIĞI VE İNMEDEN KORUYOR

Folat ve diğer B vitaminleri vücudun homosisteini metabolize etmesine yardımcı oluyor. Homosistein düzeyinin yükselmesi kalp hastalığı riskini arttırıyor. Bu sebeple bu düzeyin düşük sevilerde olması gerekiyor. Folat vücuttaki homosisteini, sisteine ve metionine dönüştürüyor, dolayısıyla riski ciddi oranda düşürüyor.

Serinleten takviye: Bu vitamin cildi soğutuyor, tansiyonu düşürüyor!

ZİHİNSEL FONKSİYONLARI İYİLEŞTİRİYOR

Uzmanlar, ileri yaştaki insanların folat ve B vitamini düzeyinin düşük olması zihinsel işlevlerin kötüleşmesine yol açıyor. Çok rastlanan genetik bir mutasyo olan MTHFR gen mutasyonu olanların metil formunda takviye folat kullanmaları gerekmektedir.

KEMİK SAĞLIĞI ÜZERİNE ETKİSİ

Yüksek homosistein düzeyi kemik sağlığı açısından sorunludur ve osteoporoz riskini yükseltir. Folat homosistein düzeyini ciddi ölçüde düşürür ve osteoporoz riskinin azalmasına yardımcı olur.

PSİKOLOJİ ÜZERİNDE OLUMLU ETKİLERE SAHİPTİR

Araştırmalar folat takviyesinin, özellikle majör depresyon tedavisinde kullanılan ilaçların etkisini arttırarak ruh sağlığını olumlu yönde etkilediğini gösteriyor. Ayrıca folat, mutlu edici hormon olarak bilinen serotonin sentezinde etkin rol oynuyor.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sevgi 7 Eylül 2019 10:01

Bebegim kabız sürekli aynı kabızlıgı yaşıypruz

Sonraki Haber Yükleniyor...