Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
21 Ocak 2020 09:33

Canan Karatay kazandı! Trans yağ yasaklanacak

Kanserden alzaymıra, şeker hastalığından kalp rahatsızlığına kadar pek çok hastalığın temel nedenlerinden biri olarak görülen trans yağlara yasak getirecek tebliğ için Tarım ve Orman Bakanlığı çalışma başlattı.

Canan Karatay kazandı! Trans yağ yasaklanacak
canan karatay

Yeni düzenleme tebliğin yayımlanmasıyla birlikte hayata geçecek. Bu sayede trans yağların kullanıldığı tüm ürünler piyasaya sürülemeyecek. Prof. Dr. Canan Karatay defalarca margarinlerde trans yağ olduğu için kalp ve kanser hastalıklarında artış yaşandığını dile getirmişti.

BU YIL İÇİNDE UYGULANACAK

Konuyla ilgili bilgi veren Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Doç. Dr. Nazan Yardım, uygulamanın bu yıl içinde hayata geçirilmesinin planlandığını söyledi: “Bakanlığımızın teklifiyle ekmekte, salçada, pul biber, peynir ve zeytinde tuzları Tarım Bakanlığımızla birlikte azaltmış durumdayız. Trans yağları da 2020 içerisinde, Tarım Bakanlığı’nın çıkaracağı tebliğiyle yasaklamış olacağız.” (Akşam)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...