Tgrt Haber
29 Haziran 2022 17:31 - Güncelleme : 29 Haziran 2022 17:46

Çarpıcı araştırma: Yazın düşük oranları yüzde 44 daha fazla

Yapılan araştırmalar, yaz aylarında hamile kadınların ilk sekiz haftada düşük yapma olasısının yüzde 44 daha fazla olduğunu ortaya koydu.

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: Daily Mail
Çarpıcı araştırma: Yazın düşük oranları yüzde 44 daha fazla
Hamilelik,Düşük,Doğum

ABD’de yapılan veri analizleri, hamile kadınların Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında düşük oranının zirve yaptığını ortaya çıkardı. Araştırmada hamile kadınların düşük oranlarının Ağustos ayında Şubat ayına göre yüzde 44 daha yüksek olduğu kaydedildi. Bu oran sekiz haftadan önce meydana gelen düşükleri kapsıyor. 

Uzmanlar bu durumda sıcak havaların ve yaşam tarzının etkili olduğunu iddia ediyor. Sekiz yıldır devam eden projeyi gerçekleştiren araştırmacılar, ABD'de 6.000 kadının gebelik dönemlerini takip etti. Yapılan analizler, Kuzey Yarımküre'de yaz ayları Haziran, Temmuz ve Ağustos'ta düşük oranlarının zirveye ulaştığını gösterdi.

SICAKLIK ETKİLİ 

Boston Üniversitesi'nden Dr. Amelia Wesselink konuya ilişkin şunları söyledi: “Veri sonuçlarında, mevsimsel değişiklik etkisini gördük. Düşük yapma riskinin, özellikle sekiz haftalık gebelikten önce "erken" düşük riskinin en yüksek yaz aylarında olduğunu bulduk. Isı, özellikle erken doğum, düşük doğum ağırlığı ve ölü doğum gibi diğer gebelik sonuçları açısından daha yüksek risk ile ilişkili. Sıcaklığın hamile insanların ve bebeklerinin sağlığı üzerindeki potansiyel etkilerini dikkate almalıdır” ifadelerini kullandı.

Araştırmanın sonuçları Eidemiology dergisinde yayınlandı. 

Kaynak: Daily Mail
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...