Tgrt Haber
13 Haziran 2022 11:03 - Güncelleme : 13 Haziran 2022 11:17

CDC'den korkutan maymun çiçeği virüsü açıklaması: Hava yoluyla da bulaşabilir

Dünya Covid-19’un pençesinden yeni yeni kurtuluyorke şimdi de maymun çiçeği virüsü ile başı dertte. Daha önce uzmanlar tarafından temas yoluyla bulaştığı iddia edilen maymun çiçeği virüsü ile ilgili CDC’den gelen açıklama korkuttu. CDC’ye göre virüs, temasın yanı sıra hava yoluyla da yayılıyor olabilir. 

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: Daily Mail
Epidemiyologlar, virüsün Covid-19 gibi havada bir süre durmayacağı yönünde görüş bildiriyor.
Maymun çiçeği virüsü
Epidemiyologlar, virüsün Covid-19 gibi havada bir süre durmayacağı yönünde görüş bildiriyor.

Dünyada bugüne dek sadece Afrika ile sınırlı olan maymun çiçeği yayılmaya devam ediyor. Daha önce uzmanlar tarafından temas yoluyla bulaştığı açıklanan maymun çiçeği virüsü ile ilgili Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) Başkanı Dr. Rochelle Walensky’den kritik bir açıklama geldi. Rochelle Walensky, maymun çiçeği virüsünün hava yoluyla, enfekte olmuş insanlardan çıkan büyük damlacıklar yoluyla bulaştığını vurgulayarak “İnsanlar yüz yüze temasta kaldıklarında, virüs solunum salgıları yoluyla yayılabilir” dedi.  Öte yandan Walensky, virüsün semptomatik hastalarla fiziksel temas ve onların kıyafetlerine ve yatak çarşaflarına dokunma yoluyla bulaşabileceğini kaydetti. Ancak epidemiyologlar, virüsün Covid-19 gibi havada bir süre durmayacağı yönünde görüş bildiriyor. 

VİRÜS HAVADA OYALANMIYOR

Bilim insanları tarafından virüsten kaçınmak için yüz maskesine gerek olup olmadığı konusunda araştırma yapılıyor.   

Amerika'nın maymun çiçeği vakalarının sayısı bugün 49'a yükseldi ve Rhode Island bir hastalık vakası bildiren 15. eyalet oldu. Perşembe günü üçüncü vakasını bildiren Hawaii'deki yetkililer, virüsün kontrolsüz bir şekilde yayılabileceği konusunda vatandaşları uyardı. 

AŞI TEDARİKİ YAPILIYOR

Sağlık yetkilileri, bir milyondan fazla dozdan oluşan stoklarından eyaletlere 1.400'den fazla maymun çiçeği aşısı dağıttıklarını açıkladı. Önümüzdeki haftalarda 300.000 dozun daha dağıtılması bekleniyor. Uzmanlar virüsün daha fazla yayılması durumunda aşıların yetmeyeceğine dikkat çekti. 

Kaynak: Daily Mail
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...