Tgrt Haber
03 Ağustos 2021 09:18

Çift aşı olanlara Delta uyarısı

Amerikan Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) çift aşı olanlara Delta konusunda önemli bir uyarıda bulundu.

Çift aşı olanlara Delta uyarısı
covid-19,koronavirüs,delta

Covid-19 varyantlarından Hindistan'da ortaya çıkan Delta, yıkıcı ölümlere neden olmaya devam ediyor. Diğer varyantlara göre bulaşıcılığı fazla olan Delta, birçok ülkede yeni bir dalganın meydana gelmesine neden oldu. Amerikan Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) de iki doz aşı olanları Delta konusunda uyardı.

Amerika basınının yer alan haberlere göre, Delta'nın bulaşıcılığı hakkında uyarılarda bulunan CDC çift aşılı kişilerin de Delta'ya yakalanabileceğini söyledi. CDC'nin raporuna göre, aşı olan kişiler Covid-19'a karşı kat kat korumalı olsa da Delta'ya yakalanabiliyor. Aşılı olmak hastalığı daha kolay atlatmayı sağlasa da buradaki tehlike bulaştırıcılık.

AŞILI KİŞİLER FARKINDA OLMADAN BULAŞTIRIYOR

Konu ile ilgili konuşan CDC Direktörü Dr. Rochelle Walensky, ''Diğer varyantlardan farklı olarak, Delta ile enfekte olan aşılanmış kişilerin virüsü bulaştırabileceğine dair endişeleri artırıyor'' dedi.

ABD'de aşı olup hastaneye kaldırılan kişilerin oranı yüzde 0.004 olarak açıklandı. Aşının Delta'ya karşı koruyuculuk sağladığının altını çizen CDC uzmanları aşılı kişilerin farkında olmadan virüsün yayılmasına yardımcı olabileceğini belirtti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...