Tgrt Haber
27 Aralık 2021 14:18

Çifte varyant Delmicron ABD ve Avrupa'yı sardı!

Koronavirüsün son varyantları Delta ve Omicron'un ardından çifte varyant Delmicron baş gösterdi. Delta ve Omicron'un birleşimi olan Delmicron ABD ve Avrupa'yı etkisi altına aldı.

Çifte varyant Delmicron ABD ve Avrupa'yı sardı!
delta,omicron,koronavirüs,covid-19

Çin'in Wuhan kentinden yayıldığı düşünülen Covid-19 zamanla birçok kez mutasyona uğradı. Bu mutasyonlardan en etkilileri ise son mutasyonlar Delta ve Omicron oldu. Hindistan'da ortaya çıkan Delta'nın ardından Güney Afrika'da ortaya çıkan Omicron varyantı son zamanlarda birçok ülkede vakaların artmasına neden oldu. Uzmanlar, Omicron varyantının Delta'nın yerini alacağını düşünürken Delmicron ortaya çıktı. Bilim insanları, mevcut varyantlar Delta ve Omicron'un birleşimiyle ortaya çıkan Delmicron'un ABD ve Avrupa'daki vakalardan kaynaklandığını açıkladı. Delmicron, özellikle batıda hızla yayılıyor.

OMICRON'DA DELTA KADAR SIK TAT VE KOKU KAYBI YOK

Delta varyantı, nisan ortasından Haziran ortasına kadar dünyayı etkisi altına aldı ve milyonlarca kişinin ikinci kez Covid-19'a yakalanmasına neden oldu. Delta varyantı, ciddi seviyede vaka artışına olmasının yanı sıra hastaneye yatış riskini de artırdı. Delta'nın ardından beyin sisi, kas ağrıları ve saç dökülmeleri gibi uzun süreli semptomlar görülmeye başladı.

Çifte varyant Delmicron ABD ve Avrupa'yı sardı!

Güney Afrika'da geçtiğimiz ay ortaya çıkan Omicron varyantı ise ilk verilere göre Delta'dan daha hafif semptomlara neden oluyor. Araştırmacılar, oldukça bulaşıcı olmasına rağmen ciddi semptomlara nadiren yol açtığını ve hastaneye yatış riskinin daha düşük olduğunu art arta gelen çalışmalarla gösterdi. Fakat uzmanlar, Omicron varyantının doğal enfeksiyon ve aşıların sağladığı bağışıklığı geçebileceğini düşünüyor. Omicron enfeksiyonunun en sık görünen semptomları arasında boğaz ağrısı, baş ağrısı ve yorgunluk yer alıyor.

Omicron durumunda, Delta varyantında olduğu gibi koku ve tat kaybı sıklıkla görülmüyor.

Hindistan’dan Dr. Shashank Joshi, Times of India'ya verdiği röpotajda şunları söyledi:

"Delmicron, Delta ve Omicron'un Avrupa ve ABD'de yükselişinin ardından ortaya çıktı. Delmicron'un hem Delta hem de Omicron'un başak proteinlerinin bir bileşimine sahip çifte bir varyant.''

Çifte varyant Delmicron ABD ve Avrupa'yı sardı!

DELMICRON SON DERECE BULAŞICI OLABİLİR

Diğer taraftan Delmicron, koronavirüsün Delta ve Omicron versiyonlarının birleştirilmesiyle oluşturulduğundan, son derece bulaşıcı ve şiddetli semptomlara neden olma potansiyeli olduğu düşünülüyor.  Ancak, çifte varyantın doğası hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için daha fazla çalışmaya gerek duyuluyor. 

Semptomlar söz konusu olduğunda, Delta ve Omicron'un bir kombinasyonu olan Delmicron enfeksiyonu, ana varyantlarıyla aşağı yukarı aynı semptomu gösterme eğiliminde…

DELTA VE OMICRON'UN ORTAK BELİRTİLERİ

- Boğaz ağrısı

- Kalıcı öksürük

- Baş ağrısı

- Tat veya koku alma duyusunda değişiklik

- Burun akıntısı

- Yüksek ateş

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...