Tgrt Haber
16 Nisan 2018 02:57

Çileği sirkeli suya batırırsanız... Sonuçları şaşırtıyor!

Mutfakta olağanüstü şeyler oluşturabilirsiniz... Besinlerin kullanım ömrünü uzatmak elinizde... İşte mutfakta olmazsa olmaz pratik bilgiler...

Çileği sirkeli suya batırırsanız... Sonuçları şaşırtıyor!
çilek

Eti buzlukta buz tutmadan uzun ömürlü saklamanın bir yolu var. Saklamak istediğiniz taze eti sandviç poşetlerinin içine koyun ve poşetin ağzını kapatın.  Ardından poşeti oda sıcaklığındaki suyun içine batırarak içindeki havanın vakumlanmasını bekleyin. Etin buz tutmadığını göreceksiniz. Eğer böyle saklarsanız etin buzluktaki ömrü de uzamış olacak. Çileklerin buzdolabında çabuk çürümesini engellemek elinizde. Oda sıcaklığındaki suyun içine elma sirkesi dökün. 
Çilekleri paketiyle birlikte bu sirkeli suyun içine batırın ve bir süre beklettikten sonra kurutup buzdolabına koyun.
Günler sonra bile çileklerin ilk gün tazeliğinde saklandığını göreceksiniz. Hazır tost ekmeklerinin küflenmesini engellemek aslında çok kolay. Bir adet kuru kereviz sapını tost ekmeği poşetinin içine koyun.

 

 

 

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...