Tgrt Haber
23 Temmuz 2022 10:28 - Güncelleme : 23 Temmuz 2022 10:49

Bu etkilere inanamayacaksınız! Cilt kırışıklıklarını ütüleyen, sigarayı bıraktıran baharat

Hem dünya mutfağında hem yemek kültürümüzde binlerce yıldır yaygın olarak kullanılan bu baharat sadece yemeklere lezzet katmakla kalmıyor, aynı zamanda pek çok vitamin ve minerali bünyesinde barındırıyor. Antibakteriyel ve antienflamatuar özellikleri nedeniyle antik dönemlerde tıbbi ilaçların içine eklenerek tedavi amaçlı da kullanılmış olan baharatın, günümüzde keşfedilen faydalarını sizler için araştırdık.

Editör: Burcunur Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
Bu etkilere inanamayacaksınız! Cilt kırışıklıklarını ütüleyen, sigarayı bıraktıran baharat
karabiber,baharat,sağlık

Birçok yemeğin lezzetlenmesi amacıyla kullanılan karabiber, besin değeri çok yüksek şifa deposu bir bitkidir. Baharatın içerdiği bol miktardaki protein, antioksidan ve lifin sağlığa pek çok faydası bulunuyor. Vitamin ve mineral bakımından son derece zengin bir besin olan karabiber; kalsiyum, demir, magnezyum, fosfor, potasyum, sodyum, çinko, selenyum ve manganez deposu. Bu yoğun bileşimi sayesinde birçok hastalığa karşı vücudu koruyan bir zırh görevi görürken, cilt sağlığı ve vücudun nikotinden temizlenmesi için yenileyici bir ilaç niteliği taşıyor.

MEME KANSERİNİ ÖNLÜYOR

Yapılan son araştırmalar, karabiberin içeriğinde bulundurduğu piperin maddesi sayesinde kanser hücrelerinin gelişmesinde koruyucu bir görev üstlendiğini gösteriyor. Uzmanlar karabiberin meme, prostat ve kolonda oluşan kanser hücrelerini yavaşlattığını aynı zamanda meme kanserine karşı koruyucu özellik taşıdığını belirtiyor. Dolayısıyla her gün yemeklerinizin üzerine serpeceğiniz biraz karabiber, sizi koruma altına altına alabiliyor.

SİNDİRİM SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİYOR

Uzmanların hayvanlar üzerinde yaptığı araştırmalar, karabiberin sindirim sistemindeki kas spazmlarını önlediğini ve bağırsaklardaki besinlerin sindirimini yavaşlatarak ishali engellediğini gösteriyor. Yüksek antioksidan içeriğine sahip olan baharat, faydalı besinlerin emilimini arttırıyor ve sindirimi destekliyor. Cildin zarar gördüğü serbest radikaller, karabiber sayesinde vücuttan atılır. Bunun sonucunda cilt yenilenerek kırışıklık ve benzeri cilt sorunları zamanla giderilir.

İLTİHAP KURUTUCU

Karabiberin bileşimindeki piperin maddesi, güçlü bit iltihap önleyici özelliğe sahip. Bu maddenin özellikle kandaki iltihaplanma ve eklem şişmesi üzerinde etkisi bulunuyor. Bunun yanı sıra astım ve solunum yolu iltihabının iyileşmesinde etkin bir rol oynuyor ve özellikle alerjileri geriletiyor.

Bu etkilere inanamayacaksınız! Cilt kırışıklıklarını ütüleyen, sigarayı bıraktıran baharat

SİGARAYI BIRAKMA VE CİLT SAĞLIĞINA ETKİLERİ

Uzmanlar sigarayı bırakma konusunda karabiberin aktif rol üstlendiğini özellikle zerdeçal ile karıştırılarak tüketildiğinde sigarayı bırakmaya yardımcı olduğunu vurguluyor. Sigara bırakma döneminde önerilen şekilde tüketen insanlar, kurtulmayı hızlandırdığını belirtiyor. Karabiber, içeriğinde bulundurduğu bileşenler sayesinde cildin zarar gördüğü serbest radikalleri vücuttan hızlıca atmaya yardımcı oluyor. Bunun sonucunda kırışıkların giderilmesi ve benzeri cilt sorunlarının ortadan kalkmasını sağlıyor. Saç derisinde görülen kepeklenme probleminin giderilmesinde de etkili olan karabiber, saçların dökülmesini yavaşlatarak azaltabiliyor.

KARABİBERİN ETKİN FAYDALARI

Kanser önleyici özellik taşıyor,

Kalp ve damar sağlığını yüksek oranda koruyor,

Kabızlık sorununu ortadan kaldırıyor,

Kilo vermeye yardımcı oluyor,

Detoks etkisi sağlıyor,

Ciltteki deformasyonu ve kırışıklıkları önlüyor,

Bağırsakları ve mideyi temizliyor,

Yüksek tansiyonu düşürerek düşürerek kan basıncını dengeliyor,

Sindirim sistemini destekliyor.

KARABİBER ÇAYININ FAYDALARI

Karabiberin doğrudan tüketimi söz konusu olmadığında çayından faydalanmak mümkün. Dolayısıyla çayının da vücut sağlığına çok sayıda faydası bulunuyor. İçeriğindeki piperin maddesiyle güçlü bir antioksidan özellik gösteren karabiber, vücuttaki serbest radikalleri azaltıyor. Bunun yanı sıra midedeki hidroklorik asit salınımını arttırarak sindirimi kolaylaştıran karabiber çayı, nezle, soğuk algınlığı, öksürük ve solunum yolu rahatsızlıklarında olumlu etkiler göstererek adet sancılarının giderilmesinde önemli rol üstleniyor.

Bu etkilere inanamayacaksınız! Cilt kırışıklıklarını ütüleyen, sigarayı bıraktıran baharat

KARABİBER YAĞI AĞRILARA İYİ GELİYOR

Faydaları saymakla bitmeyen karabiberin yağı da birçok sorun için son derece etkili. Sigarayı bırakmaya yardımcı oluyor ve ağrı kesici özelliği bulunuyor. İltihap ve spazm önleyici olarak görev yapan karabiber yağı aynı zamanda anksiyete ve kaygıyı azaltıyor. Bu besin antibakteriyel özelliğiyle mikrop ve bakterilere karşı korurken detoks etkisiyle kilo vermeye yardımcı oluyor.

KARABİBER ÇAYI TARİFİ

Karabiber çayı hazırlamak için 5 adet tane karabiber, 1-2 adet karafil, 1 çay kaşığı tarçın, 1 çay kaşığı zencefil, biraz bal ve yarım limon suyunu bir demliye ekleyin. Bu malzemelerin üzerini geçecek kadar kaynar su ilave edip 10-15 dakika kadar bekletin. Çayınızı süzdükten sonra 15 dakika içinde tüketirseniz, çayın antibiyotik etkisinden de faydalanmış olursunuz.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...