Tgrt Haber
15 Aralık 2020 11:44

Çin aşısında rapor edilen bir yan etki görülmedi

Çin’den gelen korona virüs aşısının gönüllüler üzerinde denendiği Malatya’da İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yaşar Bayındır, aşıda şuana kadar herhangi bir yan etkinin de rapor edilmediğini söyledi.

Çin aşısında rapor edilen bir yan etki görülmedi
Prof. Dr. Yaşar Bayındır,,Çin aşısı

Çin'den getirilen yeni tip Korona virüs (Covid-19) aşısı, Malatya'da İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde gönüllülere uygulanmaya devam ediyor. Çin’in Sinovac isimli aşısından sorumlu olan İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yaşar Bayındır, kendisinin de gönüllü olarak aşı olduğunu belirterek, şuan kadar Malatya ve ülke genelinde rapor edilen bir yan etkinin bildirilmediğini söyledi.

Bu süreçte gönüllü olduğunu ve aşı olduğunu vurgulayan Bayındır, “Hiç bir yan etki görmedim, şuana kadar ülkemizde aşı çalışmalarında ciddi bir yen etki rapor edilmedi, bildirilmedi. Daha öncede tartışmalar oluyordu aşı konusunda. Aşı Güvenlik İzleme Komitesinde gerekli birimler tarafsız bir şekilde bu yan etkileri izlemek durumunda. En ufak etki görüldüğünde aşı çalışması durdurulur, buna kimse müsaade etmez, hiçbir sağlık otoritesi buna izin vermez” ifadelerine yer verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...