Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
24 Ekim 2021 17:15

Çin ile ilgili ortalığı karıştıracak iddia! Testlerle genetik veri tabanı oluşturuyor!

Koronavirüs’ün ilk çıktığı yer Çin gündemden düşmüyor. Bu kez de istihbarat raporlarında adı geçiyor. Raporda Çin’in ABD ve Avrupa’da biyoteknoloji sektörüne girerek on milyonlarca kişinin genetik bilgilerine erişmeyi hedefledikleri kaydedildi.

Çin ile ilgili ortalığı karıştıracak iddia! Testlerle genetik veri tabanı oluşturuyor!
Çin,KORONAVİRÜS

 Koronavirüsün ilk çıkış adresi Çin ile ilgili çok konuşulacak bir iddia gündeme geldi. Ulusal Karşı İstihbarat ve Güvenlik Merkezi tarafından hazırlanan raporda, Çinli şirketlerin ABD ve Avrupa biyoteknoloji sektörüne yatırım yaparak küresel genetik veri tabanı oluşturduğu konusunda uyarlar yapıldı. Raporda 'Çin Koronavirüs testleri ile veri tabanı oluşturuyor' uyarısına yer verildi. 'Çin'in Korona planı' olarak tarif edilen bu durumda Pekin yönetiminin on milyonlarca kişinin genetik bilgilerine erişebileceğinden korkuluyor.

SAĞLIK SEKTÖRÜNDE ÇİN’İN HAKİMİYET KURMA ÇABASI

Yaklaşık 2 yıl önce Çin'in Wuhan şehrinde görülen Koronavirüs vakaları tüm dünyayı etkisi altına almaya devam ediyor. Diğer taraftan virüsün nereden ve nasıl ortaya çıktığı sorusuna hala cevap aranıyor. İddiaların başında ise virüsün Wuhan'daki viroloji laboratuvardan sızdığı yönünde ve bu iddia geçerliliğini koruyor. Bu sorulara yanıt aranırken Çin ile ilgili çok konuşulacak yeni bir iddia gündeme geldi. İstihbarat yetkilileri Çin'in yeni planı hakkında raporunu yayınladı.
Raporda Çin'in askeri üstünlük elde etmek adına teknoloji hakimiyetini kullanma çabasında olduğu belirtildi. Bunun ABD sağlık sektörünün Pekin'e bağımlı hale getirebileceği kaydedildi. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...