Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
23 Ağustos 2021 15:27

Çin'de yayılan Covid-19 iddiası: ABD'deki bir askeri üsten yayıldı

Çin'de giderek yayılan Covid-19 iddiası ortalığı karıştırdı. Virüsün, ABD'deki bir askeri üsten yayıldığı dezenformasyonu dilden dile konuşuluyor, hatta bir kampanya haline geldi.

Çin'de yayılan Covid-19 iddiası: ABD'deki bir askeri üsten yayıldı
çin,,koronavirüs,,abd,,covid-19,

Tüm dünya yaklaşık iki yıldır Covid-19'la mücadele ederken bir yandan da virüsün kaynağı hala araştırılıyor. Çin'in Wuhan kentindeki hayvan pazarı ve Wuhan Viroloji Enstitüsü, Covid-19'un kaynağının odak noktasıyken Çin, her türlü iddiayı sürekli olarak reddetti. ABD ise konunun üzerine giderek Covid-19'un kaynağına dair yeni bir istihbarat raporu yayımlayacağını belirtti. ABD'nin raporundan önce Çin karşı atağa geçti ve Covid-19'un ABD'deki bir askeri üsten yayıldığına dair bir kampanya hazırladı.

ÜLKEDE HIZLA YAYILIP POPÜLERLEŞTİ

Çin'in bu kampanyası ülkede hızla giderek yayılıp, popülerleşse de uzmanlar propaganda çalışmalarının uluslararası camiada bir karşılık bulmadığını ifade ettiler. Çin'in iddiaları arasında Covid-19'un ABD'nin başkenti Washington DC'den 80 km uzaklıktaki Maryland eyaletinin Frederick şehrinde bulunan Fort Detrick'teki askeri üste üretildiği ve buradan sızdırıldığı öne sürüldü.

RAP ŞARKI BİLE YAPILDI

Covid-19'un yayıldığı iddia edilen üs, ABD'nin biyolojik silah programının merkezindeyken şimdilerde Ebola ve çiçek hastalığı gibi virüsleri inceleyen bir biyomedikal laboratuvar olarak görev yapıyor. Bu üssün karışık tarihi, dezenformasyonun merkezi olmasına da olanak sağladı. Hatta Çin'in milliyetçi müzik grubu CD Rev'in bir rap şarkısında virüsün Fort Detrick'ten ortaya çıktığını açıkça dile getiren sözler var.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lijian Zhao, bu rap şarkısının tam olarak akıllarından geçeni yansıttığını ifade etti. Zhao'nun bu komplo teorisinin yayılmasında agresif bir dış politika izlemesinin de etkili bir rolü var.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...