Tgrt Haber
18 May 2021 12:03

Çin'den 10 milyon doz aşı geliyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşı tedarikine ilişkin açıklamalarda bulundu. Bu hafta Çin'den 10 milyon doz aşının daha geleceğini söyleyen Bakan Koca, sonbahara kadar ise 90 milyon Biontech aşısının geleceğini duyurdu. Bakan Koca ayrıca Biontech'in kurucusu Uğur Şahin'in perşembe günü Bilim Kurulu toplantısına katılacağını ve haziranda da Türkiye'ye geleceğini açıkladı

Çin'den 10 milyon doz aşı geliyor
fahrettin koca,aşı,uğur şahin,türkiye,koronavirüs

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 10 milyon doz Çin aşısı bu hafta Türkiye’de olacağını duyurdu.

Çin'den ciddi miktarda aşı geleceğini duyuran Bakan Koca, Türkiye'de üretilecek olan Çin aşısının üretiminin kısa vadede gerçekleşemeyeceğini de söyledi.

90 MİLYON BIONTECH AŞISI GELECEK

Kabine Toplantısının ardından soruları cevaplayan Bakan Koca, haziranda 30 milyon doz eylül ayına kadar ise 60 milyon doz olamk üzere sonbahara kadar 90 milyon doz BioNTech aşısının da geleceğini açıkladı.

UĞUR ŞAHİN TÜRKİYE'YE GELİYOR

BioNTech'in kurucu ortağı Prof. Dr. Uğur Şahin'in aşı kampanyasına destek olmak için haziran ayının başında Türkiye'ye geleceğini duyuran Bakan Koca, Şahin'in ayrıca perşembe günü videokonferansla Bilim Kurulu toplantısına katılacağını da söyledi.

"YAZ AYLARINDA TOPLUMSAL BAĞIŞIKLIĞI YAKALAYABİLİRİZ"

Aşılama takvimindeki hedefe ilişkin de konuşan Bakan Koca, 18-20 yaş üstü herkesin haziran sonunda aşıya erişmesini amaçladıklarını söyledi. Koca ayrıca haziran ve temmuzda uygulanacak aşılamaların sonucunda Türkiye'nin yaz aylarında toplumsal bağışıklığı yakalabileceğini söyledi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...