Tgrt Haber
10 Aralık 2021 15:18

Çin'den iki antikor kokteyli kovid tedavisine onay

Çin, Brii Bioscienses tarafından koronavirüse karşı geliştirilen iki antikor kokteyli ile tedavi yönteminin onaylandığını duyurdu.

Çin'den iki antikor kokteyli kovid tedavisine onay
Çin,Koronavirüs,Kovid-19

Dünyada koronavirüs ile mücadele kapsamında ilaç çalışmalarına hız kesmeden devam ediliyor. Çin, koronavirüse karşı Brii Bioscienses tarafından geliştirilen iki antikor kokteyli ile tedavinin onaylandığı belirtildi.

ÖLÜM ORANINDA YÜZDE 70 AZALMA

Brii tarafından yapılan açıklamada, BRII-196/BRII 198 kombinasyonuyla geliştirilen tedavinin faz 3 çalışmalarında yüksek riskli hastalar için hastaneye yatış ve ölüm oranında yüzde 80 azalma sağladığı sonuçlarının elde edildiği kaydedildi.
Ulusal Tıbbi Ürünler İdaresi’nden yapılan açıklamada, ilacın Covid-19’u hafif ve normal atlatan hastalar, 12-17 yaş arası çocuklar ile hastaneye yatış ve ölüm oranı yüksek hastalar için onaylandığı bildirildi.

OMİCRON MUTASYONU İÇİN ARAŞTIRMA SÜRÜYOR

Brii Mali İşler Müdürü Li Ankang, Omicron mutasyonunun ilaç üzerinde nasıl bir etki göstereceğine ilişkin araştırmanın sürdüğünü ve sonuçların 2 hafta içinde belli olacağını söyledi. İlacın Covid-19’un önlenmesinde de kullanıldığını ifade eden Ankang, Çin ve ABD dışındaki bölgelerdeki kullanım için potansiyel ortaklarla birlikte çalışılacağını belirtti. Önceliğin Güney Afrika, Brezilya ve Meksika gibi ilacın faz 3 denemelerine başlanmış olan ülkelere verileceği de açıklandı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...