Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
25 Aralık 2013 17:04

Çocuk felci aşısında ikinci tur uygulaması

Yayladağı ilçesinde ilk turda bin 421’i Suriyeli toplam 2 bin 907 çocuğa uygulanan çocuk felci aşısının ikinci tur uygulaması başladı.

Çocuk felci aşısında ikinci tur uygulaması
Yayladağı Sağlık Grup Başkanı Levent Hallaçoğlu, 9 ekibin ilçe ve köylerde ikinci tur aşı uygulamasına başladığını ifade eden,çocuk felci,uygulamalar,

Yayladağı Sağlık Grup Başkanı Levent Hallaçoğlu, yaptığı açıklamada, uygulamanın 7 gün süreceğini belirtti.Sabit ve gezici 9 ekibin ilçe ve köylerde ikinci tur aşı uygulamasına başladığını ifade eden Hallaçoğlu, "Kampanya kapsamında ilçedeki çadır kentlerde ve evlerde kalan 0-5 yaş arası Suriyeli çocuklara da aşı yapılıyor. İlk turda bin 421'i Suriyeli toplam 2 bin 907 çocuğa aşı uygulanmıştı. Tedavisi olmayan çocuk felci hastalığının tek çaresi aşıdır. Bu nedenle ailelerin duyarlı davranmasını ve personele yardımcı olmasını arzu ediyoruz" diye konuştu.Sağlık personeli, aşı uyguladıkları çocuklara şeker ve balon hediye etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...