Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
06 Mart 2014 19:05

Çocuk felcinde yeni tur aşılama

Sağlık Bakanlığının çocuk felcine karşı 11 ilde gerçekleştirdiği üçüncü tur aşılama kampanyasında 35 bin 97'si yabancı uyruklu olmak üzere toplam 352 bin çocuğun aşılandığı belirtildi.

Çocuk felcinde yeni tur aşılama
çocuk felci, aşılama, yeni aşı, sağlık bakanlığı,

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Dünya Sağlık Örgütünün, Suriye'de Ekim ayının başından itibaren çocuk felci vakalarının görüldüğünü teyit ederek, hem Suriye'de hem de bölgedeki diğer ülkelerde tedbir alınması gerektiğini ifade ettiği anımsatıldı. Suriye'de çocuk felci vakaları bilgisi alındıktan sonra Bilim Kurulunda ülkeye hastalık girişinin engellenmesi amacıyla bir takım tedbirlerin alınmasına karar verildiği, bu kapsamda Suriye ile komşuluğu olan 6 il (Hatay, Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa, Mardin, Şırnak) ile Adana'da yaşayan 5 yaş altı tüm çocukların yanı sıra kamplarda ve kamp dışında yaşayan Suriyeli çocuklara çocuk felci destek aşı çalışmaları gerçekleştirildiği bildirildi.
Çocuk felci destek aşı çalışmalarının üçüncü turunda ise 4 ilin (Adıyaman, Osmaniye, Malatya ve Kahramanmaraş) daha çalışmaya dahil edildiği ifade edilerek, sağlık ekiplerinin aşılama çalışmaları yapılan bu illerde kapı kapı dolaşarak ve merkezi yerlerde istasyonlar kurarak çocukları aşıladığı kaydedildi. Açıklamaya göre, Çocuk Felci Destek Aşı Çalışmalarının ilk turu 18-24 Kasım 2013 tarihleri arasında gerçekleştirildi ve 116 bin 241'i yabancı uyruklu olmak üzere toplam 1 milyon 148 bin 918 çocuk aşılandı.
SINIRDAN GİRİŞ-ÇIKIŞ YAPAN TÜM ÇOCUKLAR AŞILANDI
23-29 Aralık 2013 tarihleri arasındaki ikinci turda ise 108 bin 592'si yabancı uyruklu olmak üzere toplam 1 milyon 388 bin 103 çocuğa aşı yapıldı. 17-23 Şubat 2014 tarihleri arasındaki üçüncü turda ise ilk iki turda olmayan 4 ile ağırlık verildi ve 35 bin 97'si yabancı uyruklu olmak üzere toplam 352 bin çocuk aşılandı. Başarı oranı ilk turda yüzde 90, ikinci turda yüzde 92, üçüncü turda ise yüzde 90 olarak tespit edildi. Ülkedeki kamplara girişlerde tüm 15 yaş altı çocuklara polio, difteri-tetanos ve kızamık aşısı yapıldığı, kamplarda ve kamp dışında yaşayan Suriyeli çocukların rutin bağışıklama programından yararlandığı, sınır kapılarından giriş çıkış yapan tüm çocukların ise yaşına bakılmaksızın aşılandığı bildirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...