Tgrt Haber
21 Haziran 2021 12:31

Üçüncü doz temmuzda yapılacak: Çocuklar aşı olabilecek mi?

Tedarikle ilgili problemlerin ortadan kalkmasının ardından aşılama çalışmaları hız kazandı. Aşılamada hedef sonbahar gelmeden toplumsal bağışıklığın sağlanması. Üçüncü doz aşıların yapılması ise temmuz ayında gündeme gelecek. Üçüncü dozun Çin aşısı Sinavoc’la yapılması planlanıyor.. Ancak vatandaşlara farklı aşı tercih etme imkanı da tanınacak.

Üçüncü doz temmuzda yapılacak: Çocuklar aşı olabilecek mi?
üçüncü doz aşı,,koronavirüs,,sağlık,,pandemi,,hatırlatma dozu,

Aşılama çalışmaları hızla devam ediyor. Yeni normalleşme planları da ortaya çıkıyor. Bu çerçevede Aşılamada sonbahar gelmeden toplumsal bağışıklığın sağlanması hedefleniyor. Temmuzun ikinci yarısında da 18 yaş üstü herkesin aşılanması planlanıyor.

Kısıtlamaların büyük bölümünün kaldırılmasının ardından, hem pandeminin seyri hem de aşı takvimi tüm yaz boyunca izlenecek.

ÜÇÜNCÜ DOZ AŞILAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Temmuzun ikinci yarısında 18 yaş üstü herkes aşıya ulaşmış olacak. İşsizler ve diğer öğrenciler için formül geliştirilecek. Eylül ayında toplumun yüzde 70’ine iki doz aşı yapılmış olacak. Hatırlatma dozlarıyla ilgili planlama ise sürüyor. İlk grupta yer alan kişiler için 3. doz aşılar temmuz ayında gündeme gelecek.

ECZANELERDE AŞI YAPILSIN TALEBİ

Ayrıca aşı uygulamasının kapsamı da genişletildi. Geçen hafta organize sanayi bölgelerinde kurulu mobil aşı merkezleri gibi, eczanelerde de aşı uygulaması yapılabilmesi için Sağlık Bakanlığı nezdinde girişimde bulunulduğu öğrenildi. Büyük AVM’lerde de aşı merkezleri kurulmaya başlandı.

ÇOCUKLAR AŞI OLABİLECEK Mİ?

12-18 yaş grubu çocuklara okullar açılmadan aşı yapılması konusu ise halen tartışılıyor. İsrail, ABD ve Kanada gibi ülkeler, bu yaş grubunu aşı kapsamına aldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...