Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
12 Mart 2014 08:30

Çocuklarda horlamaya dikkat

Uzmanlar, çocuklarda geniz eti problemlerinin çocuğun aynen bir yetişkin gibi horlamasına neden olduğunu, geniz etinin alınmasıyla bu sorunun ortadan kalktığını belirtiyor.

Çocuklarda horlamaya dikkat
geniz eti hastalık,çocuklarda horlama,geniz eti problem,yetişkin,insanlar,

Geniz eti, herkeste var olan bademcikler gibi bir lenf dokusu üyesidir. Vücudu burun ve ağız yoluyla girecek zararlı mikroorganizmalara karşı koruyan sistemlerden birisidir. Fakat çocuklarda görülen geniz etinin bazen ciddi problemlere yol açabileceğini belirten uzmanlar, “Çocuğunuz sık sık üst solunum enfeksiyonu, nezle, bademcik gibi problemler yaşıyorsa geniz etinin büyümesi doğaldır. Geniz eti büyüdüğü zaman hava yolunu tıkar ve çocuk rahat nefes alamaz” diyor.
"ÇOCUK HUZURSUZ UYANIR"
Geniz eti büyüyen bir çocuğun aynen bir yetişkin gibi horlayabileceğini ifade eden uzmanlar, çocuğun ağzından su gelme, ağzı açık uyuma gibi belirtilerin de dikkate alınması gerektiğini söylüyor. Uzmanlar, “Tedavide geç kalınması durumunda çocuğun damak kemiğinde bombeleşme meydana gelir. Gece rahat ve kaliteli uyuyamadıkları için huzursuz uyanırlar. Tedavide ilaç ve ameliyat seçenekleri mevcut. Geniz etinde eğer bazı mikroorganizmalar varsa, ilaç kullanımı sonrası da sorun tekrar edebilir. Böyle durumlarda ameliyat en iyi seçenektir” diyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...