Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
04 Eylül 2014 17:52

Çocuklardaki göz sorunları hayatlarını etkileyebilir

Denizli Servergazi Devlet Hastanesi Göz Hastalıkları Uz. Dr. İbrahim Toprak, toplum tarafından algılanan bebeklerde ve okul öncesi dönemdeki çocuklarda göz muayenesinin yapılamayacağı düşüncesinin yanlış olduğunu, bu dönemde ortaya çıkacak göz sorunlarının çocuğun bütün hayatını olumsuz yönde etkileyebileceğini belirtti.

Çocuklardaki göz sorunları hayatlarını etkileyebilir
çocuklar, göz sorunu, tehlike,

Göz muayenesinin doğumla birlikte yeni doğan dönemi adı verilen erken bebeklik döneminde başladığını ve tüm yaşam boyunca devem etmesi gerektiğini söyledi. Toprak, "Göz ve görme sistemi, doğumdan sonra hâlâ olgunlaşmamış haldedir ve çocukluk çağının sonuna kadar gelişmeye devam eder.Görme keskinliğinin düşük olması, şaşılık ve derinlik algısının kalıcı olarak bozulması kişinin belli mesleki faaliyetleri yapamamasına yol açarak ekonomik zorluklara neden olabilir. Örneğin şaşılık ya da göz tembelliğinde bağlı derinlik algısı bozuldu diyelim. Bu durum o kişinin bir cerrah olabilmesi önünde engeldir. Yine derinlik algısı ehliyetin alınmasında bir engel olacaktır" dedi.

‘OKUL BAŞLAMADAN ÖNCE GÖZ MUAYENESİ YAPTIRIN'

Toprak, "Çocuğun gözlerinde sorun olduğunu iki şekilde anlayabiliriz. Birincisi ve en önemlisi olan çocuk televizyon izlerken yakından izlemeye başlar. Bunun en önemli nedeni çocuk televizyonu net göremediği için ya da televizyona ilgi duyduğu içindir. Bu durumda bir sıkıntı var demektir. İkincisine gelecek olursak okul döneminde çocukta yazıları okuyamama, okul başarısında düşme ve sosyal ilişkilerinde bozulma bir göz kusurunun bulgusu olarak yansıyabilir. Her iki durumda da aileler ve özellikle öğretmenlerimiz görme kusuru olan çocukları saptamalı ve acilen ebeveynleri ile iletişime geçerek çocuğu göz hekimine yönlendirmelidirler" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...