Tgrt Haber
21 Şubat 2014 09:26

Corona virüsü nedeniyle ölenlerin sayısı 61'e yükseldi

Suudi Arabistan'da "corona virüsü" nedeniyle ölenlerin sayısı 61'e yükseldi.

Corona virüsü nedeniyle ölenlerin sayısı 61'e yükseldi
corona virüsü, Suudi arabistan'da corona virüsü, corona virüsü salgını, corona virüsü tehlikesi,

Suudi Arabistan'da ağır akut solunum yolu yetersizliği sendromu (SARS) hastalığının türevi olduğu saptanan "corona virüsü" nedeniyle bir kişinin daha hayatını kaybettiği belirtildi. Sağlık Bakanlığı'nın resmi sitesinde yer alan açıklamada, Riyad kentinde 81 yaşındaki bir Suudi Arabistan vatandaşının "corona virüsü" nedeniyle hayatını kaybettiği bildirildi. Son vakayla, ülkede corona virüsü nedeniyle ölenlerin sayısının 61'e yükseldiği kaydedildi.
Ağır Akut Solunum Yolu Yetersizliği Sendromu'nun (SARS) değişik türü olan "corona virüsü", ilk olarak Eylül 2012’de tespit edildi. Suudi Arabistan başta olmak üzere birçok Ortadoğu ülkesinde rastlanan virüs, akciğer ve böbrekleri tahrip ediyor. Bağışıklık sistemini çökerten virüsün uzun süreli yakın temasla bulaştığı ifade ediliyor. Kaynağı hakkında yeterli bilgi olmayan virüse karşı henüz koruyucu aşı veya antibiyotik ilaç tedavisi bulunmuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...