Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
08 Ekim 2021 06:11

Covid-19 nedeniyle hamilelerde ölüm 22 kat yükseldi

Covid-19, mutasyonların ardından hamileler için daha tehlikeli oldu. Prof. Dr. Ercan Baştu “Türkiye ve dünya genelinde son bir ayda hamile ölümleri 22 kat arttı. Aşısızlar yoğun bakıma düşüyor” dedi.

Covid-19 nedeniyle hamilelerde ölüm 22 kat yükseldi
hamile,kovid 19,sağlık,delta varyantı,gebe,,aşı,,varyant,,mutasyon,

Delta varyantıyla hamilelerde vaka sayıları arttı. Aşısız olanlar ise yoğun bakıma düşüyor. Hamileler, bebeklerine bir şey olacağı endişesiyle Covid-19 aşısı yaptırmıyor. Çoğu sağlık uzmanı "Korona aşısının hamilelere ve bebeğe bir zararı yok" diyor. Buna rağmen aşı yaptırmayan bazı hamileler, çocuklarını daha doğmadan yetim bırakıyor.

DELTA ORANI ARTTIRDI

ABD'de yapılan bir araştırma da bu elim tablonun vahametini bir kere daha gözler önüne serdi. Araştırmaya göre Delta varyantından önce hamile kadınların yüzde 5'i hastalığı ağır geçiriyordu. Bu varyant sonrası oran yüzde 15'lere kadar yükseldi.

MUTANT VİRÜSLER HAMİLELER İÇİN ÇOK TEHLİKELİ

Ankara Şehir Hastanesi Kadın Doğum Bölümü Başhekimi Prof. Dr. Özlem Moraloğlu Tekin de şunları söyledi: Virüs, mutasyondan sonra gebeler için çok daha tehlikeli oldu. Türkiye'de, pandeminin ilk yılındaki toplam hamile ölüm sayısına, Delta varyantının başlamasıyla bir ayda ulaşıldı. Son bir ayda Türkiye'de ve dünyada, hamilelerin yoğun bakıma yatış oranı 4-5 kat, ölüm oranı ise 22 kat arttı. Şu anda Covid servisimizde yatan gebelerimizin hiçbiri aşılı değil.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...