Tgrt Haber
10 Kasım 2021 11:01

Bilim insanları açıkladı: Covid-19'dan aşısızların ölme olasılığı

Avustralya'da yapılan bir araştırma, Covid-19 aşısı olmayanların ölme olasılığının, tam aşılılara göre ne kadar fazla olduğunu ortaya koydu.

Bilim insanları açıkladı: Covid-19'dan aşısızların ölme olasılığı
covid-19,koronavirüs,aşı

Avustralya'nın Yeni Güney Galler Sağlık Departmanı, aşılanmamış kişilerin yoğun bakım ünitelerine girme ya da Covid-19'dan ölme olaslığının 16 kat daha fazla olduğunu gösteren bir rapo yayınladı. Yetkililer, raporla beraber koronavirüse karşı aşılanmanın öneminin kanıtlandığını belirtti.

Raporda, Avustralya'da Delta varyantı salgınının Haziran ayından Ekim ayının başlarına kadar ölen 412 kişiden yalnızca yüzde 11'nin tam olarak aşılandığı açıklandı. Aşılı ölümlerin yaş ortalaması 82'ydi. Ayrıca yoğun bakım ünitelerindeki kişilerin sadece yaklaşık yüzde 3'ü tam aşılıyken, 16 Haziran ile 7 Ekim arasında tespit edilen 61 bin 800 vakanın yüzde 63'ünden fazlasının aşısız olduğu görüldü.

Bilim insanları açıkladı: Covid-19'dan aşısızların ölme olasılığı

Yeni Güney Galler Sağlık Departmanı'nın baş sorumlusu Kerry Chant, konuya ilişkin şunları söyledi:

"İki doz aşı olan gençler arasında daha düşük enfeksiyon oranları görüldü ve neredeyse hiç ciddi hastalık yaşanmadı. Bu yaş grubunda aşılanmamış olanlar Covid-19’a yakalanma ve hastaneye yatmaya ihtiyaç duyma konusunda daha büyük risk altındaydı.''

Raporun bulguları, Eylül ayında aşılanmamış kişilerin Covid-19'dan ölme olasılığının tam aşılı olanlara göre, 11 kat daha fazla olduğunu açıklayan ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri'nden (CDC) alınan verilerle örtüştü.

AVUSTRALYA'DA KISITLAMALAR GEVŞETİLDİ

Öte yandan  Avustralya, Haziran ayında başlayan ve son derece bulaşıcı Delta varyantının patlak vermesi nedeniyle Sidney, Melbourne ve ulusal başkenti Canberra'da aylarca kapattı. Virüsün vurduğu şehirler, yüzde 70 ve yüzde 80 aşılama hedeflerini geçtikten sonra zorlu kısıtlamalar ülkede henüz gevşetilmeye başlandı.

Avustralya'nın toplam bin 841 ölümünün yarısından fazlası ve toplam 183 bin enfeksiyonunun yaklaşık yüzde 87'si Delta varyantından kaynaklanıyor. Bununla birlikte, Temmuz ayından bu yana aşılardaki artış nedeniyle ölüm oranı ülkede geçen yıla göre daha düşük.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...