Tgrt Haber
17 Temmuz 2021 16:59

Covid 19'u ağır geçiren gençlerdeki tehlike büyük!

Yeni bir araştırmadan ortaya çıkan sonuç endişelere neden oldu. Covid 19'u ağır geçiren gençlerin birçoğunda organ hasarı meydana gelmeye başladı.

Covid 19'u ağır geçiren gençlerdeki tehlike büyük!
koronavirüs,covid 19

Çin'in Wuhan kentinden tüm dünyaya yayılan Covid 19 virüsüne dair İngiltere'de yeni bir çalışma yapıldı. Çalışmada 2020 yılında Covid 19'a yakalanan 302 hastanede tedavi gören 73 bin 197 yetişkin incelendi. Çalışmanın başındaki Profesör Calum Semple, verilerin, Covid 19'un grip kadar basit olmadığını ve gençlerde büyük bir tehlikeyi ortaya çıkardığını söyledi.

The Lancet'in haberine göre, İngiltere'de 7 üniversite ve Sağlık ve Sosyal Bakım ve Halk Sağlığı Departmanı'ndaki araştırmacılar tarafından yürütülen çalışma, Covid 19 için hastanede yatarak tedavi görenlerde meydana gelen komplikasyon sayısına baktı.

Covid 19'u hastaneden geçiren yetişkinlerin yaklaşık olarak yarısı en az bir komplikasyon gösterdi. En yaygın olanı ise, böbrek hasarıydı, onu akciğer ve kalp hastalıkları izledi.

GENÇ HASTALARDAKİ SORUNLAR YAYGIN

En fazla komplikasyon gösterenler ise 50 yaşın üzerindekiler oldu. Covid hastaların yüzde 51'i en az bir sorun bildirirken genç hastalarda yaygın sorunlar görüldü.

30-39 yaşındakilerin yüzde 37'si ve 40-49 yaşındakilerin yüzde 44'ü, en az bir komplikasyona sahipti. Fakat Covid 19'un organ hasarına nasıl yol açtığı henüz tam olarak bilinemiyor. Ancak, bazı durumlarda vücudun kendi bağışıklık sisteminin iltihaplanmaya neden olan bir yanıtı tetikleyebileceği ve sağlıklı dokuya zarar verebileceği düşünülüyor.

Çalışmaya göre, önceden hastalığı olan kişiler daha fazla komplikasyon gösteriyor fakat daha önceden hastalığı bulunmayan genç bireylerde bile riskin yüksek olduğu da araştırmada yer alıyor.

Öte yandan çalışma pandeminin ilk dalgasında 17 Ocak ve 4 Ağustos 2020 tarihleri arasında, yani  aşılar bulunmadan ve virüsün yeni varyantları tespit edilmeden önce gerçekleştirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...