Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
25 Ocak 2022 16:20 - Güncelleme : 03 Şubat 2022 20:07

COVID-19'un kaynağı: Bilim insanlarının laboratuvar sızıntısı konuşmaları ortaya çıktı

COVID-19 salgını bilindiği üzere Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıktı. İki yıllık süreçte bilim insanları halen virüsün kaynağını bulamadı. Ancak yeni bir iddiaya göre, bilim insanları aslında bu virüsün kaynağını biliyordu ama sakladı.

COVID-19'un kaynağı: Bilim insanlarının laboratuvar sızıntısı konuşmaları ortaya çıktı
sağlık,bilim insanları,covid19,sarscov2,koronavirüs

Pandeminin başından bu yana ABD ve İngiltere’deki bilim insanları, koronavirüsün (Sars-Cov-2) doğal yollardan ortaya çıktığını, büyük ihtimalle bir hayvandan geldiğini açıklıyor. Ancak bazı uzmanlar, virüsün Wuhan Viroloji Enstitüsü laboratuvarından sızdığını ileri sürüyordu. 

New York Post’un haberine göre, bilim insanlarına gönderilen bir e-postada virüsün laboratuvardan çıkmış olabileceği yazıyordu. Bu e-postaların sahibi ve muhatabı, ABD Ulusal Alerji ve Enfeksiyon Hastalıkları Enstitüsünün direktörü ve devlet başkanını Baş Tıbbi Danışmanı Anthony Fauci idi. 

KORONAVİRÜSÜ HAFİFE ALDI

Salı günü kamuoyuna açıklanan bir e-postaya göre Fauci, COVID-19'un Çin'deki bir laboratuvardan çıkmış olabileceği teorisini reddetmeyerek, "yok olacak bir şey" olarak tanımladı.  

COVID-19'un kaynağı: Bilim insanlarının laboratuvar sızıntısı konuşmaları ortaya çıktı

Temsilciler Meclisi Gözetim Komitesi üyesi James Comer ve Meclis Yargı Komitesinin üyesi Jim Jordan, Nisan 2020’de atılan e-postaları açıkladı. Sağlık ve İnsan Hizmetleri Sekreteri Xavier Becerra ise, Fauci’nin ifade vermesini talep etti. 

16 Nisan 2020'de, o zamanki Ulusal Sağlık Enstitüleri (NIH) Direktörü Dr. Francis Collins, Fauci'ye bir e-posta gönderdi. Bu e-postada, Fox News sunucusu Bret Baier'in COVID-19'un Wuhan’daki bir laboratuvardan çıktığına yönelik güçlü iddialar yer alıyordu. 

Collins, NIH'nin yapabileceği bir şey olup olmadığını sordu. Ancak Fauci, virüsü küçümseyerek, "Şu anda bu konuda hiçbir şey yapmayacağım. Zaman zaman ortadan kaybolacak bir nesne.” dedi. 

GİZLİ COVID-19 TOPLANTISI

ABD’deki meclis üyeleri Comer ve Jordan, 1 Şubat 2020'de Fauci ve Collins'in en az 11 bilim insanı ile bir görüşme yaptığını iddia etti. Bu görüşmede, COVID-19'un Wuhan Viroloji Enstitüsünden sızmış olabileceği konusunda uyarıldıklarını söyledi. Ancak Fauci ve Collins'in bu uyarıları diğer hükümet yetkililerine iletmek yerine hasıraltı ettiklerini ileri sürdü. 

COVID-19'un kaynağı: Bilim insanlarının laboratuvar sızıntısı konuşmaları ortaya çıktı

Görüşmeye katılan Tulane Üniversitesi virologu Robert F. Garry, bir e-postada, virüsün kaynağına ilişkin "Gerçekten makul bir doğal senaryo düşünemiyorum" yazdı. Ancak Garry daha sonra 'The Proximal Origin of SARS-CoV-2' adıyla yayınlanan makalesinde, farklı bir görüş benimsedi. Collins'in 16 Nisan'da Fauci'ye gönderdiği e-postada atıfta bulunduğu bu makalede, "Analizlerimiz, SARS-CoV-2'nin bir laboratuvar yapısı veya kasıtlı olarak manipüle edilmiş bir virüs olmadığını açıkça gösteriyor." diyordu. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...