Tgrt Haber
23 Eylül 2021 11:44

Covid-19'un varyantlarına dair umut veren açıklamalar: Ölümcül olamayacak

Oxford/AstraZeneca aşısını geliştiren bilim insanı Dame Sarah Gilbert, Covid-19'un varyantlarına ilişkin umut verici açıklamalarda bulundu.

Covid-19'un varyantlarına dair umut veren açıklamalar: Ölümcül olamayacak
covid-19,koronavirüs,varyant

Oxford Üniversitesi ile Astrazeneca ilaç şirketinin ortaklığıyla geliştirilen Covid-19 aşısının arkasındaki bilim insanlarından Dame Sarah Gilbert, hem virüsün geleceğine ilişkin hem de varyantlara dair açıklamalarda bulundu. 

Geçtiğimiz günlerde Royal Society of Medicine'ın online seminerine katılan Dame Sarah, Covid-19 virüsünün mutasyona uğrayacak yeri kalmadığını şu sözlerle anlattı:

"Virüs tamamen mutasyona uğrayamaz çünkü spike proteini o hücreye girmek için insan hücresinin yüzeyindeki ACE2 reseptörü ile etkileşime girmek zorundadır. Spike proteinini o reseptörle etkileşime giremeyecek kadar değiştirirse, hücrenin içine giremez. Bu yüzden virüsün, bağışıklıktan kaçarak bulaşıcı bir virüs olabileceği çok fazla yer yok.''

Covid-19'un varyantlarına dair umut veren açıklamalar: Ölümcül olamayacak

YENİ VARYANTLAR ÖLÜMCÜL OLAMAYACAK

Dame Sarah, virüsün gidebileceği pek bir yer kalmadığını iddia ederek ortaya çıkacak yeni varyantların ölümcül olamayacağını belirtti. Bilim insanı, toplumun bağışıklık kazanmasıyla beraber varyantların daha az ölümcül olma eğiliminde olduğunu söyledi.

Umut veren bir başka açıklaması ise Covid-19'da bazı genetik değişiklikler beklediği, bu değişikliklerin Covid'i soğuk algınlığına ve solunum yolu enfeksiyonlarına neden olan diğer mevsimsel koronavirüsler gibi olacağını belirtti.

4 COVİD TÜRÜ DAHA VAR

Bilim insanı, açıklamalarına şu sözlerle devam etti:

"Normalde virüslerin daha kolay dolaştıkları için daha az öldürücü hale geldiklerini görüyoruz ve Covid-19’un daha öldürücü bir versiyonuna sahip olacağımızı düşünmek için hiçbir neden yok.”

Öte yandan bilim insanı, dünya üzerinde 4 tane daha koronavirüs türünün bulunduğunu ve bunların farkında bile olmadıklarını söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...