Tgrt Haber
28 Haziran 2022 15:52 - Güncelleme : 28 Haziran 2022 15:59

Dedesi gibi davranınca fark ettiler, 6 yaşında bunama teşhisi kondu

Anne, oğlunun 80 yaşındaki dedesine benzer semptomları yaşadığını fark etmesi üzerine soluğu hastanede aldı. Yapılan teşhisler sonucunda 6 yaşındaki oğluna bunama teşhisi kondu. 

Dedesi gibi davranınca fark ettiler, 6 yaşında bunama teşhisi kondu
Demans,

Anne Valerie Traynor, oğlu Kayden’de 80 yaşındaki dedesine benzer semptomlar fark etti. Bunun üzerine anne Traynot, 6 yaşındaki oğlu Kayden’ü hastaneye götürdü ve doktorlar tarafından oğluna bunama teşhisi kondu. Anne Traynot, oğlunun hafıza kaybı yaşamaya başladığını, hareket kabiliyeti ve görme yeteneğinin bozulduğuna dikkat çekti. 34 yaşındaki anne Valerie Traynor, Kayden'ın semptomlarının birkaç yıl önce bunama teşhisi konan oğlunun dedesi George'un semptomlarına benzer olduğunu belirtti. 

DEMANS OLMASI ŞOKE ETTİ 

6 yaşındaki Kayden’e çocukların görme, konuşma ve hareket etme yeteneklerini yok eden, nadir görülen genetik bir hastalık olan çocukluk çağı demansının bir çeşidi Batten Hastalığı teşhisi kondu. Şimdi 13 yaşında olan Kayden, annesinden Val olarak bahsederken artık pek çok kelimeyi unutmuş ve çoğunlukla tekerlekli sandalyeye mahkum bir şekilde yaşıyor. İskoçya'nın Edinburgh kentinden Valerie şunları söyledi: "Demanstan bahsedildiğinde, nasıl hissettiğinizi tarif etmek zor. Büyük bir hastalık olarak düşünmek çok bunaltıcı. Olanlarla uğraşmak zorundayım ama bir şeyle uğraşmaya başladığınızda, başka bir sorun ortaya çıkıyor. Asla hazır değilsin” dedi.

Dedesi gibi davranınca fark ettiler, 6 yaşında bunama teşhisi kondu 

DEDSİYLE AYNI HAREKETLERİ YAPIYORDU

Valerie konuşmasına şöyle devam etti: "Yedi ya da sekiz yaşındayken isimleri unuttuğunu ve sadece seçilmiş kelimeleri söylediğini fark ettik yani bunama başlamıştı. Ruh hali, davranışları o kadar inişli ve çıkışlıydı ki bir an mutlu olabiliyor sonra ağlayabiliyordu. Dedesi George'a birkaç yıl önce bunama teşhisi kondu. 2021'de vefat eden dedesi büyük bir çocuk gibiydi. Çocukların eşyalarından heyecan duyardı, ikisi de aynı anda alkışlıyor ve aynı davranışları sergiliyorlardı."


Kaynak: Mirror
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...