Tgrt Haber
26 Haziran 2021 11:46

DSÖ'den Delta varyantı uyarısı: Ölüm riski artıyor

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Delta varyantı kabusuyla ilgili açıklamalarda bulundu. DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus, varyantın en çok aşılanmamış ülkeleri tehdit ettiğini ifade etti.

DSÖ'den Delta varyantı uyarısı: Ölüm riski artıyor
dsö,,delta virüsü,,delta varyantı,,sağlık,,dünya,,koronavirüs,,kovid 19,

Dünya Sağlık Örgütü Delta varyantı ile ilgili önemli bir uyarıda bulunarak varyantın aşılanmamış ülkeleri ele geçirebileceğini söyledi

DSÖ Genel Direktörü Tedros Ghebreyesus, basın toplantısında delta varyantına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

85 ÜLKEDE GÖRÜLDÜ

Genel Direktör Ghebreyesus birçok ülkede gevşetilen salgın önlemlerinin Delta varyantında keskin bir artışa neden olduğunu söyledi. Delta varyantının şimdiye kadar tanımlanan en bulaşıcı varyant olduğuna dikkat çeken DSÖ Direktörü Ghebreyesus, varyantın en az 85 ülkede görüldüğünü söyledi.

ÖLÜM RİSKİ ARTIYOR

Ghebreyesus, varyantın özellikle aşılanmamış popülayonlar arasında hızla yayıldığını vurguladı. Bazı ülkelerde gevşetilen pandemi önlemlerinden sonra dünya genelinde bulaşlarda artışın yaşandığını belirten DSÖ Direktörü Ghebreyesus, “Vakaların artması ve hastaneye yatışlarda görülen yükselme sağlıkçıların ve sağlık sisteminin gerilmesi neden oluyor. Bu da ölüm riskini artırıyor." dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...