Tgrt Haber
06 Temmuz 2021 11:35

Son dakika haberi: Bakan Koca açıkladı: Delta Plus varyantı Türkiye'ye de sıçradı

Son dakika haberi: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Delta varyantının görüldüğü il sayısı 30'a yükseldiğini ve Türkiye'de 3 farklı ilde Delta plus varyantına rastlanıldığını açıkladı.

Son dakika haberi: Bakan Koca açıkladı: Delta Plus varyantı Türkiye'ye de sıçradı
delta plus,delta varyantı,türkiye,koronavirüs,kovid 19

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı öncesi Sağlık Bakanı Fahrettin Koca hastaların durumuyla ilgili açıklamada bulundu. Delta varyantının görüldüğü il sayısının 30’a yükseldiğini açıklayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, üç ilde Delta plus varyantına da rastlandığını açıkladı.

DELTA VE DELTA PLUS VARYANTLARI KORKUTUYOR

Sağlık Bakanı Koca, açıklamasında “Delta plus 3 kişide, 3 farklı ilde görüldü. Bunlardan biri İstanbul. Ankara'da yok. Bu kişilerin de genel durumları iyi ayakta takip edilen hastalar. Delta varyantının ise sayısı giderek artıyor. 284'lere kadar çıktı. İl sayımız da 30'u buldu” ifadelerine yer verdi.

Hareketliliğin artacağı Kurban Bayramı öncesinde ise aşılama çalışmalarının hız kazanacağını dile getiren Bakan Koca, hedefin 18 yaş üstü vatandaşların en az yüzde 70’ine 1 doz aşı yapılması olduğunu söyledi.

YENİ SINOVAC VE BIONTECH AŞILARI GELİYOR

Aşı tedarik çalışmalarıyla ilgili de konuşan ve “Aşı sorunumuz yok. Elimizde 8 milyona yakın aşı var” diyen Bakan Koca şunları söyledi: Türkiye'ye 35,5 milyon doz Biontech aşısı geldi. Perşembe günü 1,5 milyon doz daha gelecek. Elimizde de 8 milyona yakın aşı var. Dolayısıyla aşı açısından sorunumuz yok. Çarşamba günü 1,5 milyon daha Sinovac gelmiş olacak

TURKUAZ TABLO NEDEN DEĞİŞTİ?

Günlük koronavirüs tablosundaki değişikliği de açıklayan Bakan Koca “Vaka ve aşı verileri tek tabloda bir araya getirildi. Böylece illerdeki durumu daha iyi görebileceğiz” dedi.

DÜNYA’DA DELTA ALARMI

Dünya ülkeleri koronavirüsün Delta varyantı ile uğraşıyor. Vaka sayıları ve ölümler artıyor.  İlk olarak Hindistan'da tespit edilen Delta varyantı şu ana kadar 85 ülkede görüldü. Afrika'da son altı haftada da Delta varyantı nedeniyle koronavirüs vakalarında artış gözleniyor. Delta varyantının, dünya genelinde yayılmaya başlamasıyla salgında "üçüncü dalganın" yaşanabileceğine dair kaygılar arttı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...