Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
22 Kasım 2021 10:16

ABD'den korkutan araştırma! Delta varyantı anne ölümlerini 5 kat artırdı!

ABD’de yapılan bir araştırma, gebe kadınların ve bebeğin Kovid-19’un Delta varyantına karşı daha korumasız olduğunu ortaya koydu. Özellikle anne ölümlerini 5 kat, ölü doğum oranını ise 4 kat arttırdığı duyuruldu.

ABD'den korkutan araştırma! Delta varyantı anne ölümlerini 5 kat artırdı!
Delta varyantı,ölü doğum,anne ölümleri

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri tarafından yapılan araştırmaya göre, Delta varyantının Covid-19'dan ölen hamile kadınların oranını 5 kat arttırdığını ortaya koydu.  Buna göre Delta öncesi, hamilelik sırasında virüse yakalanan her 1000 hamile kadından 5'i ölürken Delta döneminde her 1000 hamile kadından 25'i öldü.
Araştırmacılar ayrıca, doğum sırasında virüs kapan hamile kadınların ölü doğum yapma olasılığının 4 kat daha fazla olduğunu ortaya çıkardı. Araştırma için Mississippi'den Mart 2020 ile Ekim 2021 arasındaki veriler analiz edildi. 19 aylık dönemde eyaletteki hamile kadınlar arasında kaydedilen toplam 1.637 enfeksiyondan 15'i Covid ile ilişkili ölüm olduğu ortaya çıktı. 

ABD'den korkutan araştırma! Delta varyantı anne ölümlerini 5 kat artırdı!

ANNE ÖLÜMLERİ 5 KAT ARTI

Delta öncesi dönemde, Mart 2020'den Haziran 2021'e kadar hamile kadınlar arasında altı yani her 1000 enfeksiyondan beşinin öldüğü bildirildi. Bu sayı, Temmuz-Ekim 2021 arasındaki Delta döneminde hızlı bir şekilde artı ve hamile kadınlar arasında dokuz yani her 1000 enfeksiyonda 25’inin öldüğü kaydedildi. Ölen 15 kadından 14'ünün altta yatan başka bir hastalığı bulunuyordu. 
Araştırmaya göre gebe kadınların aşısızdı veya tek doz aşı olmuştu. Üçü hamilelikleri sırasında öldü, iki ölü doğum ve biri düşükle sonuçlandı. Kadınlardan yedisi, doğmamış çocuğunun hayatta kalması için acil sezaryen operasyonu gerektirdi ve 12 kadın doğumdan kısa bir süre sonra öldü.

ABD'den korkutan araştırma! Delta varyantı anne ölümlerini 5 kat artırdı!

ÖLÜ DOĞUMLAR 4 KAT ARTI 

CDC tarafından yayınlanan ayrı bir rapor, doğum sırasında enfekte olan hamile kadınların ölü doğum yapma oranını araştırdı.  Araştırmacılar, Mart 2020'den Haziran 2021'e kadar ülke çapında 1,2 milyon doğumdan veri topladı. Ölü doğum Covid ile enfekte olmayan kadınların yüzde 0,65'inde görülüyor. 21.653 kadın Covid-19 ile enfekte iken doğum yaptı. Bu kadınların ölü doğum yapma olasılığının 4 kat daha fazla olduğu yani bebeklerin 273'ünün öldüğü kaydedildi. Temmuz-Eylül 2021 arasında enfekte iken doğum yapan kadınların yüzde 2,7'sinin ölü doğum yaşadı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...